Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ελληνική επιχείρηση στην εποχή της παγκοσμιοποίησης
(Ευκαιρίες και προκλήσεις)
Συγγραφέας:   Παύλος Δημητράτος


Offer
Ποιες είναι οι ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική διεθνοποιημένη εταιρεία στο αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον; Με ποιες στρατηγικές και τρόπους διεθνοποίησης ανταποκρίνεται η ελληνική εταιρεία; Πώς διοικεί τις διεθνείς της επιχειρήσεις; Ποιες είναι οι δραστηριότητές της στις αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης; Ποιος είναι ο ρόλος του εγχώριου περιβάλλοντος στη διεθνοποίησή της; Στο βιβλίο επιχειρείται να εξεταστούν τα ερωτήματα αυτά, αντλώντας σε βάθος στοιχεία από την πρακτική διεθνοποιημένων ελληνικών εταιρειών. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά Μελέτες Περιπτώσεων ελληνικών εταιρειών, που καλούνται να ανταγωνιστούν σε ένα περιβάλλον, που το άνοιγμα των εθνικών συνόρων και η εκπληκτική πρόοδος στα τεχνολογικά και επικοινωνιακά συστήματα καθιστούν την πετυχημένη διεθνοποίηση μονόδρομο.


Σημείωση: Πρόλογος: Σπύρος Λιούκας, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

21χ14 εκ., 350 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βέλτιστες Ελληνικές Επιχειρηματικές Πρακτικές = Greek Business Case Studies
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.949 5 (Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάς), 338.7 (Εταιρείες), 658.401 2 (Επιχειρηματικό σχέδιο)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Ι. Δουκίδης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-08-0393-8
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0393-5
Βάρος: 0.518 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δημητράτος, Παύλος
Ο Παύλος Δημητράτος είναι λέκτορας στο τμήμα Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Research Fellow και λέκτορας στο University of Strathclyde, UK. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη διεθνοποίηση των εταιρειών και την επιχειρηματικότητα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει λάβει πτυχία στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Deree College. Οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν σε μεταπτυχιακό επίπεδο με τη λήψη MBA από το University of Rochester, USA (υποτροφία ΝΑΤΟ) και PhD από το Manchester Business School, UK (χρηματοδότηση από τη ΓΓΕΤ μέσω συμμετοχής σε ερευνητικό έργο) Έχει δημοσιεύσει πάνω από 10 εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως "Environment and Planning", "Entrepreneurship and Regional Development", "International Business Review", κ.λπ.) και περισσότερες από 15 εργασίες σε συλλογικούς τόμους. Έχει επίσης επιμεληθεί την έκδοση τριών βιβλίων, ενώ έχει παρουσιάσει την έρευνά του στα κυριότερα διεθνή συνέδρια του χώρου της διεθνοποίησης των εταιρειών και της επιχειρηματικότητας. Συμμετέχει στο Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.