Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξερευνώντας τα μαθηματικά και τη φυσική με τον γραφικό υπολογιστή

Offer
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Γραφικός Υπολογιστής άρχισε να κατακτά μία σημαντική θέση στα προηγμένα εκπαιδευτικά εθνικά συστήματα παιδείας ανά τον κόσμο, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο και απαραίτητο ηλεκτρονικό εργαλείο. Διεθνή εκπαιδευτικά συστήματα, όπως τα International Baccalaureate Organization (I.B.O.), G.C.E., S.A.T. κ.ά., απαιτούν υποχρεωτικά από τους μαθητές την κατοχή, γνώση και χρήση του Γραφικού Υπολογιστή. Έτσι, η χρήση του Γραφικού Υπολογιστή γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία στη σύγχρονη εκπαίδευση, διότι οπτικοποιεί τη διδασκαλία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών. Το παρόν βιβλίο είναι καρπός δεκαετούς μελέτης και πειραματισμού του συγγραφέα, καθώς και αποτέλεσμα συμπερασμάτων από ελληνικά και διεθνή συνέδρια διδακτικής Μαθηματικών, στα οποία έλαβε μέρος με εισηγήσεις, που είχαν ως θέμα την αποτελεσματική εκμάθηση και αφομοίωση της διδασκαλίας των Μαθηματικών και της Φυσικής στην τάξη. Αποτελεί δε μία πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόταση διδακτικής αξιοποίησης του Γραφικού Υπολογιστή με τη μορφή μίας ολοκληρωμένης συλλογής παραδειγμάτων και εφαρμογών που αναδεικνύουν τις απεριόριστες δυνατότητές του. Απευθύνεται τόσο σε μαθητές και φοιτητές, όσο και σε καθηγητές Μαθηματικών, Φυσικής και Οικονομικών της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του συγγραφέα είναι να καθοδηγήσει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους στην εξερεύνηση των Μαθηματικών, της Φυσικής και των Οικονομικών μέσω του Γραφικού Υπολογιστή, ελπίζοντας ότι η εξερεύνηση αυτή θα συνεχιστεί και πέρα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου.

24χ17 εκ., 111 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία), 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-08-0363-1
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0363-3
Βάρος: 0.294 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
16.51
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καντεράκης, Νικόλαος Ε.
Ο Νικόλαος Ε. Καντεράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και είναι καθηγητής μαθηματικών. Από το 1981 δίδαξε μαθηματικά στο Κολέγιο Αθηνών και από το 1999 διδάσκει στο Α΄ Λύκειο Αρσακείου Ψυχικού. Έχει μετεκπαιδευτεί στο Phillips Exeter Academy (New Hampshire, ΗΠΑ, 1988-1989 και 1994), σε νέες μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών (Mathematics and Technology) και στη σύγχρονη εφαρμογή του γραφικού υπολογιστή στην εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια μαθηματικών με εισηγήσεις πάνω σε θέματα διδακτικής των μαθηματικών με γραφικό υπολογιστή. Το 2002 επιλέχθηκε από την Casio Computer CO., LTD. JAPAN ως υπεύθυνος ενημέρωσης και εφαρμογών του γραφικού υπολογιστή, οργανώνοντας και διευθύνοντας εργαστήρια (Workshops) στο 2ο διεθνές συνέδριο διδακτικής μαθηματικών ICTM 2nd International Conference on the Teaching of Mathematics. Είναι συγγραφέας το βιβλίου "Στρατηγικές διδασκαλίας με γραφικό υπολογιστή" 1995, που είναι η πρώτη προσπάθεια οργάνωσης της εφαρμογής του γραφικού υπολογιστή στη διδασκαλία των μαθηματικών στην Ελλάδα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.