Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μηχανές εσωτερικής καύσης
(Εισαγωγή στη λειτουργία και τη χρήση)
Συγγραφέας:   Νικόλαος Α. Κυριάκης


Μηχανές εσωτερικής καύσης
[...] Το βιβλίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια, το περιεχόμενο των οποίων συνοπτικά έχει ως εξής:

Στο "κεφάλαιο 1", παρουσιάζεται η ονοματολογία ορισμένων βασικών εξαρτημάτων των μηχανών καθώς και γίνεται μία σύντομη αναφορά στους κυριότερους σταθμούς της εξέλιξή τους.

Στο "κεφάλαιο 2", χρησιμοποιώντας διάφορα κριτήρια, επιχειρείται κατάταξη των ΜΕΚ σε οικογένειες και παρουσιάζονται ο τρόπος λειτουργίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε οικογένειας.

Στο "κεφάλαιο 3", επιχειρείται μία στοιχειώδης θερμοδυναμική ανάλυση των μηχανών εσωτερικής καύσης, με παρουσίαση των θεωρητικών κύκλων λειτουργίας και σύντομη αναφορά στους προσαρμοσμένους.

Στο "κεφάλαιο 4", είναι αφιερωμένο στα ενεργειακά μεγέθη και τους βαθμούς απόδοσης, ενώ το "κεφάλαιο 5" στη διεργασία της αλλαγής μίγματος και την επίδραση της στη λειτουργία των μηχανών.

Στο "κεφάλαιο 6", παρουσιάζονται οι κυριότερες ιδιότητες των καυσίμων των μηχανών εσωτερικής καύσης και η σημασία τους για τη λειτουργία και την απόδοση των μηχανών.

Τα "κεφάλαια 7 και 8", είναι αφιερωμένα στα συστήματα προετοιμασίας μίγματος των κινητήρων otto και diesel, αντίστοιχα. Στα κεφάλαια αυτά εμφανίζεται η πρώτη ουσιαστική έλλειψη του βιβλίου, καθώς δε γίνεται καθόλου παρουσίαση των πλέον σύγχρονων συστημάτων (απ΄ ευθείας έγχυση στους κινητήρες otto - κινητήρες GDI - και έγχυση με πολλαπλή καυσίμου στους κινητήρες diesel - κινητήρες common rail).

Στο "κεφάλαιο 9" αναλύεται το σύστημα έναυσης των κινητήρων otto και στο τελευταίο κεφάλαιο "κεφάλαιο 10" δίνονται οι απαραίτητοι υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των επιδόσεων οχήματος με συγκεκριμένο κινητήρα και σύστημα μετάδοσης ισχύος καθώς και για την επιλογή κινητήρα ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.

Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι το βιβλίο είναι κατά βάση περιγραφικό και αποφεύγεται, όπου είναι δυνατό, η παράθεση μαθηματικής περιγραφής των εκάστοτε διεργασιών. Πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή, δεδομένου ότι στόχος του βιβλίου είναι η κατανόηση της λειτουργίας και όχι ο υπολογισμός και η σχεδίαση ενός κινητήρα ή κάποιου υποσυστήματος αυτού.

(απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 440 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 621.43 (Μηχανές εσωτερικής καύσεως)
ISBN: 978-960-6706-00-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6706-00-1
Βάρος: 0.938 κιλά
Εκδότης: Σοφία
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
32.40
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.