Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χριστιανισμός και αμερικανική πολιτική
(Μια κριτική της χριστιανικής Αμερικής)
Συγγραφέας:   Stanley Hauerwas


Offer
Μια ανίερη σχέση μεταξύ κράτους και Εκκλησίας είναι πρόδηλη στον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί χριστιανοί προσφέρουν θεολογική τεκμηρίωση στην πραγματοποίηση πολέμων σε τόπους μακρινούς, όπως του πολέμου στον Κόλπο και στο Ιράκ, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν και ερμηνεύουν τρομοκρατικές ενέργειες στο εσωτερικό του αμερικανικού κράτους, όπως στην περίπτωση της 11ης Σεπτεμβρίου.

"Τόσο η χριστιανική δεξιά όσο και η χριστιανική αριστερά δεν διαφωνούν ως προς το θρησκευτικό χαρακτήρα του αμερικανικού πειράματος. Διαφωνούν μόνο ως προς το ποια γλώσσα και ποια πολιτική θεωρία θα τους επιτρέψει να εκπληρώσουν τον κοινό τους στόχο, δηλαδή να κάνουν την αμερικανική δημοκρατία όσο περισσότερο γίνεται ένα είδος φανέρωσης της Βασιλείας του Θεού".

21χ14 εκ., 285 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 230 (Χριστιανισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 320.7 (Πολιτική - Αμερική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Μπέκος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6719-04-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6719-04-9
Βάρος: 0.421 κιλά
Εκδότης: Εν πλω
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Hauerwas, Stanley
Ο Stanley Hauerwas γεννήθηκε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σπούδασε θεολογία και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Yale. Είναι καθηγητής χριστιανικής ηθικής στη Θεολογική και Νομική Σχολή του Πανεπιστημίο Duke. Το 2001 το περιοδικό Time τον χαρακτήρισε ως τον πιο σημαντικό Αμερικανό θεολόγο ενώ το βιβλίο του "A Character of Community" έχει επιλεγεί ως ένα από τα 100 πιο σημαντικά βιβλία για τη θρησκεία στον 20ό αιώνα. Είχε και έχει πολύπλευρη επίδραση στη σύγχρονη θεολογική παραγωγή. Συνέβαλλε στην προβολή της σημασίας των αρετών στη χριστιανική ζωή, αλλά και στη διαμόρφωση της θεολογίας του αφηγήματος, μιας θεολογίας που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σημαντικότητα της παράδοσης και του ιστορικού χαρακτήρα της Εκκλησίας. Το έργο του, αν και εστιάζει κυρίως σε θέματα χριστιανικής ηθικής, είναι σε διάλογο και κριτική αντιπαράθεση με τα σύγχρονα ρεύματα της πολιτικής θεωρίας, της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών και της βιοηθικής. Θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές της αμερικανικής χριστιανικότητας και ιδιαίτερα της εμπλοκής των χριστιανών στη διαμόρφωση και στην άσκηση της αμερικανικής πολιτικής. Η κριτική του, μεταξύ άλλων, αφορά το νεοπραγματισμό του Richard Rorty και τη θεωρία της δικαιοσύνης του John Rawls και θέτει τα πλαίσια μέσα στα οποία η χριστιανική θεολογία θα μπορούσε να έχει ένα ουσιαστικό λόγο στο νεωτερικό κράτος. Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται τα: "God", "Medicine and Suffering", "Sanctify Them in the Truth", "The Peaceable Kingdom", "In Good Company: The Church as Polis", και το μπεστ σέλερ "Residents Aliens" (μαζί με τον William Willimon).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.