Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παραγωγικότητα, μείωση κόστους, ανταγωνιστικότητα
Συγγραφέας:   Ιωάννης Μπέης


Παραγωγικότητα, μείωση κόστους, ανταγωνιστικότητα
Στις ανταγωνιστικές αγορές όλοι, αναγκαστικά, προσφέρουν σε ανταγωνιστικές τιμές.
Όταν, όμως, όλοι σε μια αγορά πουλάνε τα προϊόντα τους, αλλά και αγοράζουν τους συντελεστές στις ίδιες περίπου τιμές, επιβιώνουν μόνο όσοι είναι παραγωγικοί, αφού αυτοί ρίχνοντας τις τιμές τους για να πουλήσουν έχουν κοστολογικά περιθώρια και δεν κλείνουν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο υπολογισμός του κόστους δεν χρειάζεται για να διαμορφώσουμε τις τιμές, αλλά για να ελέγχουμε τις αποδόσεις των συντελεστών παραγωγής στο στάδιο της μεταποίησης και της διακίνησης.
Το κόστος, μετά τα όσα επιβάλλονται από το ISO για να πληρώνει ο πελάτης την ποιότητα που αγοράζει, έχει γίνει πλέον θέμα επιβίωσης.
Αυτό το βιβλίο, 8ο της σειράς Βιβλιοθήκη του Οικονομικού, απευθύνεται ακριβώς σε όσους θέλουν να έχουν ιδέες πολύ ξεκάθαρες πάνω σε μερικά από τα θεμελιώδη προβλήματα της κοστολόγησης της βιομηχανικής παραγωγής, πάνω στις βασικές έννοιες του κόστους και στη σχέση παραγωγικότητας και κερδοφορίας, με στόχο την κατανόηση και τον επηρεασμό των πρακτικών μηχανισμών στοχοποίησης και ελέγχου για την συγκράτηση του κόστους, για την αύξηση του κέρδους.

24χ17 εκ., 400 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη του Οικονομικού
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-6647-90-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6647-90-0
Βάρος: 0.685 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο κ. Ι. Μπέης, σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο "L. BOCCONI" ΤΟΥ Μιλάνου, του οποίου είναι και Διδάκτωρ (Διατριβή με θέμα "Οικονομία των βραχυπρόθεσμων αποφάσεων των Βιομηχανικών Επιχειρήσεων", 1978). Ειδικεύτηκε τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και πρακτικά στις ποσοτικές μεθόδους λήψης αποφάσεων ( τα συστήματα διοικητικής κοστολόγησης της βιομηχανικής παραγωγής, κατασκευών και της εμπορίας), στις μεθόδους χρηματοοικονομικού προγραμματισμού και ελέγχου των βιομηχανικών και εμπορικών Επιχειρήσεων , και στον στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του δυναμικού ανταγωνισμού και για τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό της ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται τόσο επιστημονικά όσο και επαγγελματικά με οικονομικές εφαρμογές στον χώρο του σχεδιασμού και του ελέγχου της Παραγωγής και των Πωλήσεων και στα MIS. Ξένες γλώσσες : Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και εκλεγμένο μέλος της Δ.Ε. του Ινστιτούτου Οικονομικής Διοίκησης. Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΕΔΕ με αρμοδιότητα την Δέσμη Οικονομικού MANAGEMENT (θέματα PLANNING, BUDGETING, CONTROL- LING και REPORTING) και στα ειδικά, για ανώτερα Στελέχη, σεμινάρια του Ταμειακού Προγραμματισμού, της Διοικητικής Λογιστικής και της διαχείρισης Kυκλοφορούντων Κεφαλαίων .Επίσης είναι Συντονιστής του Diploma ίη Financial Sales Management του οποίου έχει επεξεργαστεί το υλικό. ΄Εχει δημοσιεύσει πολλές εκατοντάδες μελέτες και άρθρα σε συναφή θέματα κυρίως στον "Μάνατζερ" και στην Ναυτεμπορική, αλλά και στο Δελτίο ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, στο Δελτίο ΕΒΕ Αθηνών, στο Δελτίο Διοικήσεως Επιχειρήσεων, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στην ΕΞΠΡΕΣ, όπως και σε πολλά κλαδικά περιοδικά. Επί σειρά ετών διετέλεσε Σύμβουλος Διοικήσεως στην ΕΤΒΑ Α.Ε. και Δ/νων Σύμβουλος στην ΒΙΠΕΤΒΑ Α.Ε. Για μακρά διαστήματα έχει συνεργασθεί με μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές βιομηχανικές Επιχειρήσεις και Ομίλους, ενώ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εξειδικευμένα σεμιναριακά προγράμματα υψηλού επιπέδου, τόσο δια- όσο και ενδο-επιχειρησιακά. Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Διοικήσεως Επιχειρήσεων σε θέματα Διοίκησης, Οργάνωσης των Υπηρεσιών Διοικητικής Κοστολόγησης και Διεύθυνσης Προγραμμάτων Ανάπτυξης όπως και σε θέματα Οικονομικού Προγραμματισμού και Ελέγχου της εμπορικής δραστηριότητας και Οικονομικού μάνατζμεντ με επίκεντρο την τοποθέτηση και παρακολούθηση των στόχων των Πωλήσεων και της κερδοφορίας τους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.