Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη γεωμετρία των αλγεβρικών καμπυλών
Συγγραφέας:   Δημήτριος Μ. Πουλάκης


Εισαγωγή στη γεωμετρία των αλγεβρικών καμπυλών
Η θεωρία των αλγεβρικών καμπυλών είναι ένας από τους παλαιότερους κλάδους των μαθηματικών. Στην αρχαιότητα απλές καμπύλες, όπως ευθείες, κύκλοι κ.τ.λ. χρησιμοποιούνται για επίλυση πρακτικών προβλημάτων, όπως κατασκευές οικοδομημάτων, μέτρηση γης κ.τ.λ.. Αργότερα, οι κωνικές τομές, ο κισσοειδής του Διοκλέους, ο κονγχοειδής του Νικομήδους και άλλες καμπύλες χρησιμοποιήθηκαν για την επίλυση κλασσικών προβλημάτων της αρχαιότητας. Από τότε μέχρι σήμερα η θεωρία των αλγεβρικών καμπυλών αναπτύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο για την ποικιλία των μεθόδων της και τα ανοικτά προβλήματα που περιέχει, αλλά και για τις πολλές εφαρμογές της σε κλάδους, όπως η αστρονομία, οπτική, αρχιτεκτονική, κινηματική, μηχανική, κ.α.. Ας σημειωθεί ότι την τελευταία εικοσαετία οι αλγεβρικές καμπύλες έχουν σημαντική συνεισφορά στην κρυπτογραφία, στους κώδικες διορθωτές λαθών και την ρομποτική.
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να δώσει μία απλή εισαγωγή στη γεωμετρία των αλγεβρικών καμπυλών. Απαραίτητες γνώσεις για την κατανόησή του είναι η βασική γραμμική άλγεβρα και η βασική θεωρία των αλγεβρικών δομών. Μέρος του καλύπτει την ύλη του μαθήματος αλγεβρικές καμπύλες το οποίο διδάσκεται στο τέταρτο έτος του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24χ17 εκ., 170 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 510 (Μαθηματικά), 512 (Άλγεβρα )
ISBN: 978-960-456-013-4
ISBN (10ψήφιο): 960-456-013-1
Βάρος: 0.344 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών στον τομέα Άλγεβρας, Θεωρίας Αριθμών και Μαθηματικής Λογικής. Προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Μαθηματικών, 1979). Μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Παρισιού ΧΙ (DEA Καθαρών Μαθηματικών, Τμήμα Μαθηματικών, 1980) Διδακτορικό δίπλωμα στα καθαρά μαθηματικά, Πανεπιστήμιο Παρισιού ΧΙ (Τμήμα Μαθηματικών, 1983). Καθηγητής από το 2000. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: θεωρία αριθμών, αλγεβρική γεωμετρία, αντιμεταθετική άλγεβρα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.