Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιλεγμένα θέματα από τα μαθηματικά για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
(Για το μάχιμο εκπαιδευτικό, για το μαθητή με απαιτήσεις)
Συγγραφέας:   Θανάσης Π. Ξένος


Επιλεγμένα θέματα από τα μαθηματικά για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε συνάδελφο μαθηματικό, αλλά κυρίως σε κάθε νέο συνάδελφο που πρόκειται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Επίσης, απευθύνεται σε μαθητές με υψηλούς στόχους.
Περιέχει εκείνα τα θεωρητικά στοιχεία που δεν αναφέρονται στα σχολικά βιβλία του λυκείου και τα οποία θεωρούμε απαραίτητες γνώσεις για έναν υποψήφιο δάσκαλο των μαθηματικών. Τα θεωρητικά αυτά στοιχεία συνοδεύονται από κατάλληλα παραδείγματα και εφαρμογές. Θεωρήσαμε αναγκαίο να προτείνουμε για λύση αντιπροσωπευτικές πρωτότυπες ασκήσεις, για τις οποίες δίνεται σύντομη λύση στο τέλος κάθε κεφαλαίου.
Τα κεφάλαια που αναπτύσσονται είναι:
- Άλγεβρα
- Ανάλυση
- Στατιστική
- Πιθανότητες
- Ευκλείδεια Γεωμετρία
- Αναλυτική Γεωμετρία.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν παραρτήματα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής απ΄ όλα τα κεφάλαια με τις απαντήσεις τους. Ένα δεύτερο παράρτημα περιέχει αντιπροσωπευτικά σχέδια μαθημάτων από τη διδασκόμενη ύλη στο λύκειο.

24χ17 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-456-011-0
ISBN (10ψήφιο): 960-456-011-5
Βάρος: 0.66 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ξένος, Θανάσης Π.
O Θανάσης Π. Ξένος γεννήθηκε στο χωριό Kωστομέρα του νομού Hλείας. Σπούδασε μαθηματικά στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1979. Από το 1985 υπηρετεί στη Μέση Δημόσια Εκπαίδευση ως καθηγητής Mαθηματικών. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων αδιάκοπα από το 1989, σε συνεργασία πάντα με τις εκδόσεις "Zήτη". Έχει γράψει πολλά βιβλία με αντικείμενο τα μαθηματικά όλων των τάξων του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και βιβλία που απευθύνονται στους πρωτοετείς φοιτητές θετικών επιστημών. Eπίσης, είναι ένας από τους συγγραφείς του σχολικού βιβλίου "Ευκλείδεια Γεωμετρία A΄ και B΄ Eνιαίου Λυκείου" που διδάχτηκε τα σχολικά έτη 1999-2001. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά μαθηματικών και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Εκπαιδευτικοί Προβληματισμοί".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.