Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επικοινωνίες και δίκτυα υπολογιστών
Συγγραφέας:   Σπύρος Λ. Πανέτσος


Επικοινωνίες και δίκτυα υπολογιστών
Στις μέρες μας η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και της τηλεπληροφορικής πραγματοποιείται με αλματώδη ρυθμό, γεγονός που έχει επιδράσει στην ζωή μας και στην κοινωνία γενικότερα.
Υπηρεσίες όπως η τηλεδιάσκεψη, η ηλεκτρονική υποβολή και ανταλλαγή εγγράφων, οι τραπεζικές συναλλαγές από απόσταση (Phone Banking, Internet Banking), η ηλεκτρονική ανταλλαγή μηνυμάτων έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινή πρακτική όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των μεμονωμένων ατόμων.
Η Ευρωπαϊκή πολιτική σκιαγραφεί την μελλοντική πορεία μέσω των υπηρεσιών όπως:
- Τηλεργασία, χωρίς μετακινήσεις, με ευέλικτο ωράριο και συνεχή επικοινωνία μέσω τηλεπικοινωνιών και δικτύων δεδομένων.
- Τηλεκπαίδευση για σχολεία, πανεπιστήμια, εργαζομένους και κατοίκους απομονωμένων περιοχών. Δίκτυα πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων κλπ θα δίνουν ευκολότερη πρόσβαση σε βιβλιοθήκες και πληροφορίες.
- Ηλεκτρονική σύνδεση δημόσιας διοίκησης, πολιτών και προμηθευτών, πελατών κλπ.
- Ψυχαγωγία μέσω πολυμέσων και δικτύων επικοινωνίας.
Το υπόβαθρο της νέας αυτής πραγματικότητας είναι η τάση ενοποίησης τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Αν και δεν είναι πλήρως ορατή αυτή η τάση ενοποίησης, όλοι όμως συμφωνούν ότι αυτοί οι δύο τομείς αλληλεπιδρούν, εξαρτώνται αποφασιστικά ο ένας από τον άλλον και εξελίσσονται ραγδαία. Συνεπώς προκύπτουν αυξημένες ανάγκες σε θέματα εκπαιδευτικής υποδομής και βιβλιογραφίας.
Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην κάλυψη των παραπάνω αναγκών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ18 εκ., 432 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004.65 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα), 621.382 (Τηλεπικοινωνία - Δίκτυα)
ISBN: 978-960-418-129-2
ISBN (10ψήφιο): 960-418-129-7
Βάρος: 0.976 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
31.59
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.43
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Λ. Πανέτσος είναι μαθηματικός, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (M.Sc.) στην επιστήμη υπολογιστών (Computer Science) του Cranfield Institute of Technology της Μ. Βρετανίας και στην Περιφερειακή Ανάπτυξη του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τη θεματική ενότητα "Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και παρακολουθεί τη Θ.Ε. "Εκπαίδευση ενηλίκων". Επίσης έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα στη Στατιστική στο Πανεπιστήμιο Paris IV. Έχει διδάξει θέματα σχετικά με την πληροφορική και τους υπολογιστές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Σήμερα είναι καθηγητής Πληροφορορικής της ΣΕΛΕΤΕ (ΑΣΕΤΕΜ-ΠΑΤΕΣ) και διαθέτει μία πολύπλευρη εμπειρία ως εκπαιδευτής και εισηγητής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.