Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειδική και ενιαία εκπαίδευση στην Κύπρο
Συγγραφέας:   Ελένη Φτιάκα


Ειδική και ενιαία εκπαίδευση στην Κύπρο
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Ενιαία Εκπαίδευση στην Ευρώπη αναπτύσσεται με αλματώδη βήματα και εξελίσσεται σε μια νέα διεπιστημονική προσπάθεια που έχει ως στόχο να διαμορφώσει και να διερευνήσει ένα πεδίο εκπαιδευτικής και ερευνητικής δραστηριότητας.
Τα κείμενα του βιβλίου καταγράφουν τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στην ειδική και ενιαία εκπαίδευση αναπήρων μαθητών. Η συγγραφέας -ειδική και με μεγάλη πείρα και γνώση του αντικειμένου- παρουσιάζει τις πολιτικές εκπαιδευτικές και πρακτικές εξελίξεις και τα επιτεύγματα, τόσο σε Κυπριακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επισημαίνει τη σημασία και τις περαιτέρω γνώσεις για την έρευνα και την αξιολόγηση των τεκταινόμενων στην ειδική και ενιαία εκπαίδευση και επιχειρεί να μεταβιβάσει την υπάρχουσα γνώση στους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί με τη σειρά τους να αισθανθούν ικανοί να συμβάλουν στη διαδικασία της ενιαίας εκπαίδευσης και στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους ανάπηρους μαθητές.
Το βιβλίο αποτελεί ένα χρηστικό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς της γενικής και ειδικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, καθώς και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ανθρωπιστικών σπουδών.
(Αθηνά Ζωνιού - Σιδέρη)

24χ17 εκ., 290 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 370.564 5 (Εκπαίδευση - Κύπρος)
Άλλα πρόσωπα: Αθηνά Ζώνιου - Σιδέρη (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-8365-84-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8365-84-8
Βάρος: 0.508 κιλά
Εκδότης: Ταξιδευτής
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
28.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Φτιάκα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν διάφορες πτυχές της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης όπως: ειδική και ενιαία εκπαίδευση και κοινωνία, εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική, ίσες ευκαιρίες, σχέσεις σχολείου-σπιτιού και ποιοτική ερευνητική μεθοδολογία. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και είναι συγγραφέας βιβλίων στην ελληνική και την αγγλική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.