Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχεδιασμός προγραμμάτων αγωγής υγείας

Σχεδιασμός προγραμμάτων αγωγής υγείας
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι ένα καλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να επιδράσει εν μέρει στις επιλογές και συμπεριφορές των μαθητών. Στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εργαστούν πάνω σε ζητήματα αγωγής υγείας ή σε άλλους επαγγελματίες που θα ήθελαν να οργανώσουν ευρύτερα προγράμματα αγωγής υγείας σε διάφορους κοινωνικούς χώρους. Έμφαση δίνεται στη σπουδαιότητα της άσκησης ως μέσου παρέμβασης σε όλα τα προγράμματα, αλλά και στην επίδραση που αυτή έχει στην υιοθέτηση των υγιεινών συμπεριφορών των ατόμων.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται έρευνες και ψυχοκοινωνικές θεωρίες που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για την κατανόηση και ερμηνεία των σκέψεων, των στάσεων και των επιλογών, για υγιεινές ή ανθυγιεινές συμπεριφορές των ατόμων. Στη συνέχεια του βιβλίου παρουσιάζεται ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται πρώτα ασκήσεις και δραστηριότητες για δεξιότητες ζωής που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, ώστε να αντιμετωπίζουν καταστάσεις σχετικές με συμπεριφορές υγείας, και να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τα προγράμματα αγωγής υγείας. Στη συνέχεια παρουσιάζονται σχετικά παραδείγματα με ολοκληρωμένα προγράμματα αγωγής υγείας, για θέματα όπως η διατροφή, το στρες, το κάπνισμα, η άσκηση, το ντόπινγκ και άλλα, προγράμματα που μπορούν να εφαρμοσθούν στις ηλικίες του δημοτικού του γυμνασίου και του λυκείου.

26χ21 εκ., 280 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία), 613.7 (Φυσική αγωγή)
ISBN: 978-960-8183-55-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8183-55-3
Βάρος: 0.897 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
30.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Θεοδωράκης, Γιάννης
Ο Γιάννης Θεοδωράκης είναι καθηγητής αθλητικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αθλητικών Ψυχολόγων (FESPAC), και κριτής διθενών και ελληνικών επιστημονικών αθλητικών περιοδικών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και άλλες 60 σε ελληνικά. Επίσης, έχει διοργανώσει διεθνή σεμινάρια και έχει ασχοληθεί με την ψυχολογική υποστήριξη αθλητών υψηλού επιπέδου, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί για 5 χρόνια στο χώρο των προγραμμάτων άσκησης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.