Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ιστορία της βιβλιοθήκης στον δυτικό πολιτισμό
(Από τον Μέγα Κωνσταντίνο έως τον Καρδινάλιο Βησσαρίωνα: Αυτοκρατορικές, μοναστηριακές, σχολικές και ιδιωτικές βιβλιοθήκες στον βυζαντινό κόσμο)

Η ιστορία της βιβλιοθήκης στον δυτικό πολιτισμό

Στον τρίτο τόμο της "Ιστορίας της βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό. Από τον Μέγα Κωνσταντίνο ως τον Καρδινάλιο Βησσαρίωνα", εξετάζουμε τη συνέχεια της βιβλιακής παράδοσης του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, την τύχη που επιφυλάχθηκε στις μνημειακές βιβλιοθήκες του παρελθόντος, άλλα και την αναπαραγωγή και διακίνηση του βιβλίου γενικότερα, από την ανάδειξη της Κωνσταντινούπολης το 330 μ.Χ. σε πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ως την Άλωσή της το 1453. Η νέα αυτή
χριστιανική αυτοκρατορία, που μας είναι γνωστή ως Βυζαντινή, υπήρξε κληρονόμος ενός τεράστιου πνευματικού πλούτου πού αντιπροσώπευε το σύνολο της ελληνορωμαϊκής γραμματείας και ήταν αποθηκευμένος σε κάθε είδους δημόσια ή ιδιωτικού χαρακτήρα βιβλιοθήκη στη Δύση ή την Ανατολή: από την Οικουμενική Βιβλιοθήκη των Πτολεμαίων στην Αλεξάνδρεια ως τις πολυάριθμες αυτοκρατορικές και άλλες βιβλιοθήκες της Ρώμης, και από τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες των φιλοσοφικών σχολών των Αθηνών ως τις χορηγικές βιβλιοθήκες του Κέλσου και του Ρογκατιανού, στην Έφεσο και τη Θαμουγάνδη αντίστοιχα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)


27χ22 εκ., 580 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 3 από 5
Ταξινόμιση DDC: 027.009 (Βιβλιοθήκες - Ιστορία)
ISBN: 978-960-88927-9-8
ISBN (10ψήφιο): 960-88927-9-1
Βάρος: 2.932 κιλά
Εκδότης: Κότινος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
70.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

62.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος είναι αρχιτέκτονας, ιστορικός του βιβλίου και εκδότης. Πιο πρόσφατο έργο του είναι η πεντάτομη "Ιστορία της βιβλιοθήκης στον Δυτικό Πολιτισμό", η οποία καλύπτει τη χρονική περίοδο από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα έως και την Αναγέννηση, μετά από ενδελεχή έρευνα δώδεκα ετών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.