Ντεβντάς
zoom in

Μια διαχρονική ιστορία αγάπης, που δε θα πάψει ποτέ να σαγηνεύει.
Ο Ντεβντάς και η Παρό αγαπιούνται από παιδιά. Χωρίζουν όμως όταν ο αυταρχικός πατέρας του Ντεβντάς, τσιφλικάς του χωριού, τον στέλνει στην Καλκούτα. Όταν εκείνος επιστρέφει στο χωριό, δεκαεννιάχρονο παλικάρι πια, η Παρό τού ζητά να παντρευτούν. Αλλά ο Ντεβντάς δεν μπορεί να εναντιωθεί στους γονείς του, που δε θέλουν αυτό το γάμο, και απορρίπτει την πρόταση. Εμβρόντητη, η Παρό συναινεί να παντρευτεί με συνοικέσιο έναν ηλικιωμένο χήρο.
Ο Ντεβντάς επιστρέφει στην Καλκούτα, ωστόσο οι σκέψεις του γυρίζουν διαρκώς στην Παρό και στον ανεκπλήρωτο έρωτά του. Λίγες μέρες πριν από το γάμο της, μετανιωμένος, της ζητά να το σκάσει μαζί του. Η Παρό αρνείται. Απελπισμένος, ο Ντεβντάς αναζητά παρηγοριά στο οινόπνευμα και στη συντροφιά της πόρνης Τσαντραμούκι. Η Τσαντραμούκι τον ερωτεύεται, μα εκείνος σκέφτεται μόνο την Παρό. Μοιραία πια, ο Ντεβντάς κατρακυλά στην αυτοκαταστροφή, χωρίς ελπίδα σωτηρίας.

Ελισώ Λογοθέτη (Μεταφραστής)


Saratchandra Chattopadhyay

Saratchandra Chattopadhyay (Συγγραφέας)

Ο Σαρατσάντρα Τσατοπαντίγια γεννήθηκε το 1876 στο Ντεβανάνταπουρ, ένα χωριό της Δυτικής Βεγγάλης. Έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και φοίτησε λίγα χρόνια στο σχολείο. Άρχισε όμως να γράφει στην εφηβεία του, και σύντομα έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς της Βεγγάλης. Ο Τσατοπαντίγια μεγάλωσε σε μια εποχή κατά την οποία το εθνικιστικό κίνημα γιγαντωνόταν, ενώ ταυτόχρονα αφυπνιζόταν η κοινωνική συνείδηση. Πολλά από τα έργα του φέρουν τα σημάδια της κοινωνικής αναταραχής των ημερών του. Στα χέρια του το μυθιστόρημα έγινε ένα ισχυρό όπλο στην υπηρεσία της κοινωνικής και πολιτικής μεταρρύθμισης. Ευαίσθητα και τολμηρά, τα έργα του γοήτευσαν χιλιάδες αναγνώστες σε όλη την Ινδία. Εκτός από το "Ντεβντάς" (1917), μερικά από τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι τα "Palli Samaj" (1916), "Charitraheen" (1917), "Nishkriti" (1917), "Grihadaha" (1920), "Pather Dabi" (1926), "Sesh Prasna" (1929) και "Srikanta" (που ολοκληρώθηκε σε τέσσερα μέρη, από το 1917 ως το 1933). Ο Σαρατσάντρα Τσατοπαντίγια πέθανε το 1938.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
238
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.371 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση