Στην ομορφιά που χάνεται
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στην ομορφιά που χάνεται

Zadie Smith

Στο πρώτο πλάνο ο έρωτας. Στο φόντο δύο μικρόκοσμοι, δύο οικογένειες που αντικατοπτρίζουν τις ιδεολογικές διαφορές Ευρώπης-ΗΠΑ. Το χρώμα, η κουλτούρα, η θρησκεία, τα νιάτα και τα γεράματα, αλλά κυρίως ο έρωτας, περιπλέκονται στην ιστορία τους δημιουργώντας απίστευτες καταστάσεις. Οι ήρωες ψάχνονται, βρίσκονται και χάνονται από λεπτό σε λεπτό, ώσπου να αντιληφθούν ότι το μόνο που μετράει είναι η αγάπη. Μέχρι να πάρουν όμως το μάθημα τους, γελοιοποιούνται, καταρρέουν, προδίδουν και προδίδονται. Κι όλ΄ αυτά ενώ το μόνο που λαχταρούν είναι κάποιος να τους πει πόσο τους αγαπάει.
Γιατί κάθε οικογένεια μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη; Γιατί φοβόμαστε να αγαπήσουμε; Γιατί η τέχνη μπήκε στις γκαλερί; Γιατί κυνηγάει ο σκύλος την ουρά του; Χιλιάδες "γιατί" που μόνο η ζωή μπορεί να απαντήσει...

Μπελίκα Κουμπαρέλη

Μπελίκα Κουμπαρέλη (Μεταφραστής)

Η Μπελίκα Κουμπαρέλη γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης και κοινωνιολογία στην Αγγλία. Είναι διδάκτωρ της κοινωνικής εγκληματολογίας. Έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες και ως παραγωγός ραδιοφώνου. Την τελευταία δεκαετία διδάσκει και μεταφράζει. Το 1987 πήρε το Β΄ Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα του ΥΠΠΟ για το μονόπρακτό της "Οι αντίπαλοι". Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος για το διήγημά της "Το ραμμένο μου" βραβεύτηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού Ρεύματα και δημοσιεύτηκε στον συλλογικό τόμο "Η τέχνη του γράφειν".

Zadie Smith

Zadie Smith (Συγγραφέας)

H Zadie Smith γεννήθηκε το 1975 στο Λονδίνο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Κέμπριτζ. Το 2003 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 20 καλύτερων νέων συγγραφέων του περίβλεπτου λογοτεχνικού περιοδικού Granta. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Λευκό χαμόγελο σε μαύρο φόντο" τιμήθηκε με τα βραβεία Guardian for first book, Whitbread First Novel, Whitbread Book of the Year, James Tait Black Memorial, British Book Awards Newcomer of the Year, Frankfurt eBook Award και Commonwealth Writer΄s First Book ενώ και το δεύτερο της βιβλίο, "Συλλέκτης αυτογράφων", δεν πέρασε απαρατήρητο. Τιμήθηκε με το βραβείο Jewish Quarterly Wingate Literary Prize for Fiction, ενώ ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Orange και Booker. Το "Στην ομορφιά που χάνεται" είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών και της συγγραφικής ωριμότητάς της αφού τιμήθηκε το 2006 με τα βραβεία Orange, Somerset Maugham και Commonwealth Writers΄ Regional Award ενώ ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Booker και IMPAC.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
447
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.677 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση