Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών
(Χρήση του Maplnfo Professional)

Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών
Το βιβλίο αυτό ενισχύει την αυτοδιδασκαλία του λογισμικού MapInfo Professional 8.x εφαρμόζοντας το πλαίσιο εκμάθησης: είσοδος δεδομένων, διαχείριση, ανάλυση και χαρτογραφική απόδοση, με απλά λόγια και ένα πλήθος ασκήσεων. Συνοδεύεται από CD με video για οπτικοακουστική παρουσίαση των ασκήσεων καθώς και με δεδομένα από τον Ελλαδικό χώρο για πρακτική εξάσκηση.

24χ17 εκ., 278 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 910.285 (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών), 005.307 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-7530-83-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-83-7
Βάρος: 0.504 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
28.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βασιλόπουλος, Ανδρέας, γεωλόγος
Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, τακτικός ερευνητής του ISTA (Παν/μιο Franche - Compte), Εθνικός εκπρόσωπος στις Ευρωπαϊκές δράσεις 634 και Α27, έχει διδάξει γεωπληροφορική ως συμβ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το 2001 διατελεί Πρόεδρος ΔΣ και ΕΣ στον Οργανισμό "Γεωπολιτισμικό Πάρκο Ανατολικού Αιγαίου". Αριστούχος Διδάκτωρ Γεωλογίας (Παν/μιο Αθηνών) και Γεωαρχαιολογίας (Παν/μιο Franche - Compte), υπήρξε υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών και του ΙΚΥ και κάτοχος 4 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ως γεωλόγος έχει συμμετοχή σε πολλές γεωτεχνικές - περιβαλλοντικές μελέτες, ως Γεωπληρορορικός έχει συντονίσει εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένων Γ.Σ.Π. σε πάνω από 50 Δημόσιους φορείς της Ελλάδας και 2 της Γαλλίας, είναι συντονιστής 5 μεγάλων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εκδότης μηνιαίας εφημερίδας ("Ακαδημαϊκός Λόγος"), συγγραφέας 3 πανεπιστημιακών βιβλίων, μιας μονογραφίας και πάνω από 90 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Ευελπίδου, Νίκη
Η Νίκη Ευελπίδου είναι Λέκτορας του Παν/μίου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης και του κέντρου ISTA (Παν/μιο Franche - Compte - Γαλλία), με περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, 15 διαλέξεις σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, ενώ είναι συγγραφέας 4 πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Αριστούχος Διδάκτωρ, Γεωλογίας (Παν/μιο Αθηνών) και Γεωαρχαιολογίας (Παν/μιο Franche - Compte) με Master Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος, έχει αξιοσημείωτο διεθνές ερευνητικό έργο, υποστηριζόμενο και χρηματοδοτούμενο από πολυάριθμα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ από το 2004 εκπροσωπεί την Ελλάδα στην European Science Foundation, στις Actions 634 και C22.

Κουτσόπουλος, Κωστής Χ.
Ο Κωστής Κουτσόπουλος μετά τις προπτυχιακές σπουδές του στην Ελλάδα μετέβη στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, από όπου έλαβε τα πτυχία MSc και Ph.D, καθώς και μεταδιδακτορικό δίπλωμα από τα τμήματα γεωγραφίας και πολιτικών μηχανικών. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Αιόβας, μέχρι το 1980, οπότε και εξελέγη καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου (από το 1981), υπήρξε διευθυντής του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού (1982-1998) και διετέλεσε Πρόεδρος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (1988-1990). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών και ακαδημαϊκών οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών. Υπήρξε ο πρώτος που εισήγαγε τα Γ.Σ.Π. στην Ελλάδα, με τα οποία ασχολείται ενεργά από το 1971 τόσο στην έρευνα όσο και στη διδασκαλία μαθημάτων και σεμιναρίων και τελευταία εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Έχει παρουσιάσει 120 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει 117 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.