Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η φιλοσοφία της αμφικτυονικής παιδείας
("Εν το ον, το παν στο άπαν, ο έλλογος πανσυμπατικός άνθρωπος")
Συγγραφέας:   Ιωάννης Μ. Καρακώστας


Η φιλοσοφία της αμφικτυονικής παιδείας
Ο άνθρωπος δεν έχει κατανοήσει την ανωτερότητά του, τη συμπαντικότητά του και τη μοναδικότητά του μέσα στον κόσμο. Και τούτο διότι δεν νίκησε το μοναδικό εχθρό του, που είναι ο ίδιος ο εαυτός του, η μη γνώση του οποίου τον έβγαλε έξω από τον κόσμο των "Ιδεών" και τον οδήγησε στη σπηλιά του κόσμου των "σκιών". Ο άνθρωπος δεν τελειώνει, ως ύπαρξη, αλλά Φύσει, Γνώσει και Εντελεχεία μπορεί να εξελίσσεται από το ενθάδε "Είναι" στο εκείσε "Συνείναι" και εκείθεν στο επέκεινα "Υπερείναι" ή στο "Απόλυτο Είναι". Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος, αν δεν αποκτήσει την ελευθερία του και την αυτογνωσία του, ουδέποτε θα μπορέσει να βγει από τον κόσμο των "σκιών" και από άνθρωπος της ύπαρξης να γίνει ?νθρωπος της συνύπαρξης και ακολούθως τέλειος πνευματικά άνθρωπος της υπερύπαρξης ή υπεράνθρωπος.
Για να ξεπεράσει ο άνθρωπος τα εμπόδια που προβάλλονται από τους ιδεαλιστές των μεταφυσικών δοξασιών τους, θα πρέπει να αποκτήσει, το "Γνώθι σαυτόν", μέσω της φιλοσοφίας της Αμφικτυονικής παιδείας. Σήμερα, στον αλλοπρόσαλλο και συγχεχυμένο κόσμο που ζούμε και που κινδυνεύει να χαθεί το ανθρώπινο είδος από τους μακελάρηδες, δεν πρέπει να "φιλοσοφούμε" κρυπτόμενοι, αλλά να φιλοσοφούμε μαχόμενοι. Έτσι μόνο ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα θα απαλλαχθεί από το "Σίσυφειο άγος", δηλαδή από το μάταιο αγώνα της ύπαρξής του.

21χ14 εκ., 277 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 100 (Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 100.01 (Φιλοσοφία - Θεωρία)
ISBN: 978-960-385-373-2
ISBN (10ψήφιο): 960-385-373-9
Βάρος: 0.429 κιλά
Εκδότης: Δωδώνη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
21.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.87
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καρακώστας, Ιωάννης Μ.
Ο συγγραφέας Ιωάννης Καρακώστας είναι γέννημα της Ρούμελης, με νομική και πολιτική παιδεία. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία νομικού, πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. Της "Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών". Από τις άλλες πνευματικές και συγγραφικές του δραστηριότητες τον έχει απορροφήσει ιδιαίτερα η φιλοσοφία, η ποίηση και το θέατρο. Έχει εκδόσει επτά (7) συλλογές ποιημάτων, εκ των οποίων το ποίημα του "Ο έρωτας του καλού και του αγαθού", βραβεύτηκε στο 21ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και πεζογραφίας, έτους 2005.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.