Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας
(Φθογγολογική ανάλυση περισσότερων από 12.000 λέξεων οι οποίες γράφονται διαφορετικά απ΄ ό,τι προφέρονται, ή υπάρχει κίνδυνος λάθους προφοράς)
Συγγραφέας:   Άρης Βαφιάς


Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας
Το "Λεξικό προφοράς της νεοελληνικής γλώσσας", είναι το πρώτο αμιγώς ελληνικό λεξικό, που αναφέρεται στη φθογγοηχητική απόδοση των χρηστικότερων λέξεων του νεοελληνικού λόγου. Πρόκειται δηλαδή για το αντίστοιχο phonetics της αγγλικής γλώσσας στην ελληνική.
Η απόδοση των λέξεων έγινε με βάση τους κανόνες και τις θέσεις που διατυπώσαμε στην προηγούμενη μελέτη μας "Αγωγή προφορικού λόγου - τόμος πρώτος: Η προφορά της νεοελληνική γλώσσας".
Η επιλογή των λέξεων δεν έγινε τυχαία, αλλά σύμφωνα με αυτές που προφέρονται διαφορετικά απ΄ ό,τι γράφονται (π.χ.: γράφουμε "βαριά" αλλά λέμε "βαρΥιά") ή υπάρχει κίνδυνος λάθους στην προφορά τους (π.χ.: "μανι-ακός" και όχι "μανιακός").
Με το παρόν έργο, ολοκληρώνεται η μελέτη μας στο μείζον θέμα της προφοράς. Χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο, ευελπιστούμε το εγχείρημά μας αυτό, όχι απλώς να έχει χρηστικό χαρακτήρα, αλλά να αποτελέσει την αφετηρία και για περαιτέρω αναφορές και μελέτες, ώστε να αναδειχθεί πλήρως ο γλωσσικός πλούτος της Ελληνικής.

21χ15 εκ., 253 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 483 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Λεξικά), 480.15 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Φωνολογία)
ISBN: 978-960-385-414-2
ISBN (10ψήφιο): 960-385-414-Χ
Βάρος: 0.467 κιλά
Εκδότης: Δωδώνη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βαφιάς, Άρης
Ο Άρης Βαφιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Αριστούχος της Ανωτέρας Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγωγή του Προφορικού Λόγου και της Φωνής στο Central School of Speech & Drama (Λονδίνο). Μέρος της διατριβής του αποτελούν οι μελέτες: "From lungs to larynx: the anatomical and physiological aspects of phonation", "Speech & voice in relation to ancient Greek drama", "English with Greek accent: a phonetic analysis approach". Είναι μέλος της British Voice Association και ασχολείται αποκλειστικά με τη διδασκαλία του Προφορικού Λόγου και της Φωνής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.