Προϊστορική αρχαιολογία της Μεσογείου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Προϊστορική αρχαιολογία της Μεσογείου

Αδαμάντιος Σάμψων

45.87€ -21% 36.24€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603541998

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Καρδαμίτσα

Η έκδοση ενός βιβλίου για την προϊστορία της Μεσογείου γεννήθηκε από την ανάγκη μιας γενικής και σφαιρικής γνώσης για τον περίγυρο μας. Ο ελληνοκεντρισμός της προϊστορίας μας δεν είχε επιτρέψει μέχρι τώρα το άνοιγμά της προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Ανατολίας, της Συροπαλαιστίνης και της Κύπρου άνοιξαν μια νέα προοπτική για την προϊστορία, και το Αιγαίο δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο.
Οι νέες ανακαλύψεις στο Αιγαίο μετακίνησαν την προϊστορία του μερικές χιλιάδες χρόνια προς τα πίσω και επέβαλαν την αναθεώρηση παλιών αντιλήψεων και την αναζήτηση νέων ερμηνειών για το πέρασμα της νοτιοανατολικής Ευρώπης στη νεολιθική εποχή.
Η παρούσα έκδοση πρέπει να θεωρηθεί σύνθεση όλων των δεδομένων που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα από ανασκαφές στις περιοχές της Μεσογείου και του ευρύτερου χώρου της.

Αδαμάντιος Σάμψων

Αδαμάντιος Σάμψων (Συγγραφέας)

Ο Αδαμάντιος Σάμψων είναι αρχαιολόγος, καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει Προϊστορική Αρχαιολογία της Μεσογείου και Αρχαιολογία της Προκολομβιανής Αμερικής και της Ασίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και έλαβε το διδακτορικό του και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στην Αγγλία με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Αρχαιολογία. Ειδικεύεται στη μελέτη της Μεσολιθικής και Νεοελιθικής Περιόδου και έχει διενεργήσει πολλές ανασκαφές σε σπήλαια και ανοιχτές προϊστορικές θέσεις της κυρίως Ελλάδας και του Αιγαίου. Σήμερα διενεργεί ανασκαφές στον νεολιθικό οικισμό της Φτελιάς Μυκόνου, στο μεσολιθικό οικισμό της Κύθνου κια στο προϊστορικό σπήλαιο Σαρακηνού Βοιωτίας, ενώ διενεργεί επιφανειακές έρευνες σε ερημονησίδες του Νοτίου Αιγαίου. Είναι μέλος επιστημονικών σωματείων και έχει συγγράψει 27 βιβλία και 160 άρθρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
552
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.55 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση