100 χρόνια Εθνική Ελλάδας
zoom in
23.70€ -10% 21.33€

`Η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας γράφεται, εδώ και εκατό χρόνια. Με επιτυχίες και αποτυχίες, με τύχη, ατυχία ή και αδικία. Με κόπο, προσπάθεια, αγωνία, χαρά, δάκρυα και κάποιες φορές, με αίμα... Τετρακόσιοι εξήντα επίσημοι και φιλικοί αγώνες, σε 116 χώρες των πέντε ηπείρων, συνθέτουν τις σελίδες της ιστορίας της από το 1906, που αποτόλμησε τον πρώτο αγώνα, έως σήμερα! Αυτή η ιστορία ζωντανεύει εδώ. Με πρωτότυπο τρόπο, συναρπαστικές λεπτομέρειες, περιγραφές, ανέκδοτα κι απίστευτα περιστατικά (όχι πάντα ευχάριστα...) που αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο 520 διεθνείς παίκτες αποτύπωσαν νίκες, ήττες, ισοπαλίες, γκολ, θριάμβους και χαμένες ευκαιρίες για διάκριση...
Το 1980 στο Κύπελλο Εθνών εμφανιστήκαμε με αξιοπρέπεια, το 1994 στο Μουντιάλ των ΗΠΑ εκτεθήκαμε πολλαπλά και το 2004 στο Euro της Πορτογαλίας θριαμβεύσαμε πανάξια! Ακολουθήστε τα... βήματα της Εθνικής και των άσων μας, δείτε ονόματα, συμμετοχές, γκολ... πόσοι προπονητές κάθισαν στον γαλανόλευκο πάγκο, και πολλά άλλα στοιχεία.
Μια ιστορία δοσμένη με μοναδικό τρόπο, που αξίζει να γνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι, όλοι οι λάτρεις του ποδοσφαίρου και της Εθνικής, που το 2004 έκανε ευτυχισμένο κι υπερήφανο τον Ελληνισμό στα πέρατα της Γης...`


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θοδωρής Νταβέλος

Θοδωρής Νταβέλος (Συγγραφέας)

Γεννημένος στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1967, ήρθε στην Ελλάδα το 1972. Γιος κληρικού σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον κέρδισε η αθλητική δημοσιογραφία και από το 1987 εργάζεται στον "Ελεύθερο Τύπο", ενώ έχει συνεργαστεί σε αθλητικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις. Ήταν στέλεχος των Υπηρεσιών Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Έχει καλύψει μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Σίδνεϊ, παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, κολύμβησης κ.ά. σπορ). Συμμετείχε στη συγγραφή βιβλίων για τις κορυφαίες μορφές των Ολυμπιακών, την Εθνική ποδοσφαίρου και για συλλόγους. Έχει διδάξει σε ΙΕΚ αθλητικής δημοσιογραφίας. Μέλος από το 2006 του δ.σ. του ΠΣΑΤ και παλαιότερα πρόεδρος του α΄ βάθμιου πειθ. Συμβουλίου. Παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαρία Τζίφα, έχουν ένα γιο, τον Γιώργο, 6 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος (Συγγραφέας)

Γεννημένος στην Αθήνα το 1949, τελείωσε το ΙΘ΄ Γυμν., πήρε πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας (1973) και έγινε δικηγόρος (1975). Φοιτητής ξεκίνησε την αθλητική δημοσιογραφία το 1968 ("Φως των Σπορ" και μετέπειτα "Βραδυνή"). Μέλος της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ και της Ελλ. Ε.Δ.Α. εργάζεται στην τηλεόραση της ΕΡΤ ανελλιπώς από το 1976, ως δημοσιογράφος/σχολιαστής και παρουσιαστής, με πολύχρονη παρουσία -εκτός των άλλων- στην "Αθλητική Κυριακή".Έχει εργαστεί σε πολιτικές εφημερίδες ("Πρώτη", "Ελλάδα Σήμερα", "4η Εξουσία"), αθλητικά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Έχει διδάξει σε ΙΕΚ και στο δημοσιογραφικό εργαστήριο του Παντείου Παν. Εμπνευστής του τίτλου Sportime, εργάστηκε στην εφημερίδα αηό το 1994 έως τον Ιούλιο 2003, ως αρχισυντάκτης και Σύμβουλος Έκδοσης. Στέλεχος των Υπηρεσιών Τύπου κορυφαίων διοργανώσεων στην Ελλάδα, ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή δημοσιογραφικά φόρουμ, έχει καλύψει τα Μουντιάλ ποδοσφαίρου 1990,1994,1998, 2002, το Euro 2004, 12 Ολυμπιακούς Αγώνες (θερινούς & χειμερινούς), όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις στίβου, εκατοντάδες ματς ελληνικών και διεθνών διοργανώσεων ποδοσφαίρου και δεκάδες αγώνες άλλων αθλημάτων. Παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Αικ. Μαμουζέλου-Σπηλιακοπούλου έχουν δύο παιδιά, τον Νίκο (Χημικό Μηχ. ΕΜΠ) και την Ανθή (Φιλόλογο).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
443
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
1.218 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση