Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιστέρι
(Η ανάπτυξη της πόλης: Η δομή και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης)

Offer
Μεσοπόλεμος, 1934: το έτος που δημιουργείται ο Δήμος Περιστερίου και, ταυτόχρονα, το έτος-αφετηρία της παρούσας μελέτης για τη συγκρότηση της πόλης, την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Περιστέρι. Σε διάρκεια εβδομήντα και πλέον χρόνων, σε εποχές ταραγμένες, επιχειρείται να εντοπιστεί (με συστηματική αρχειακή έρευνα, με την αξιοποίηση των στατιστικών δεδομένων και της βιβλιογραφίας και με τη βοήθεια εποπτικού υλικού), ο τρόπος με τον οποίο, σε κάθε χρονική περίοδο, οι κάτοικοι, οι συλλογικοί φορείς δράσης και η τοπική αυτοδιοίκηση διαμόρφωναν την παρουσία τους στην πόλη, επηρεάζοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της και την εξέλιξη της κοινωνική της δομής. Κατά πόσον η παρουσία αυτή συμβάδιζε με το κοινώς αποδεκτό μοντέλο δράσης κάθε περιόδου; Ποιες διαφορές εντοπίζονται, διαχρονικά, στα αιτήματα των φορέων και στη δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης; Ποιο ρόλο διαδραμάτισαν οι εκάστοτε πολιτικές επιλογές στην ανάπτυξη του ελληνικού αστικού χώρου και στη διαμόρφωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης; Ποια είναι σήμερα η φυσιογνωμία της ελληνικής πόλης, της πόλης του Περιστερίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο ευρωπαϊκό και το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται και αναλύονται στο βιβλίο.

25χ18 εκ., 511 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση), 711.449 5 (Πολεοδομία - Ελλάς), 938.911 (Αττική - Ιστορία)
ISBN: 978-960-8087-56-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8087-56-2
Βάρος: 1.277 κιλά
Εκδότης: Βιβλιόραμα
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου γεννήθηκε στο Περιστέρι. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου, το 2005, με θέμα "Κοινωνικός μετασχηματισμός και τοπική αυτοδιοίκηση στο Περιστέρι, 1934-2000". Από το 1993 εργάζεται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.