Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συνοπτικές αρχές και εφαρμογές μικροοικονομικής ανάλυσης για διοίκηση επιχειρήσεων

Offer
Στον πυρήνα της Μικροοικονομικής Ανάλυσης βρίσκονται τα ζητήματα της ατομικής επιλογής (κατανάλωση, παραγωγή, επιχειρησιακές αποφάσεις κ.λ.π.), τα οποία στηρίζονται στις προτιμήσεις, την προσωπική ικανοποίηση και την επιλογή, με βάση πάντα οικονομικούς περιορισμούς (εισόδημα, κόστος, τεχνολογία, παραγωγικοί συντελεστές, κ.λ.π.). Η θετική (positive) ανάλυση των παραπάνω οικονομικών ζητημάτων, δηλαδή η αναγκαία προτυποποίησή τους (απαραίτητη για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και χαρακτηριστική των θετικών επιστημών) είναι αναγκαία για την εξαγωγή ποσοτικοποιημένων αποτελεσμάτων και την αντικειμενική σύγκριση των συμπερασμάτων.
Η ειδοποιός διαφορά στην ανάπτυξη των αρχών της Μικροοικονομικής Ανάλυσης του συγγράμματος αυτού είναι ότι καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια ετυμολογικής ερμηνείας των μαθηματικών διατυπώσεων και των τεχνικών περιγραφών των βασικών εκείνων οικονομικών εννοιών που αποτελούν το εισαγωγικό υπόβαθρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια και λιτότητα, αλλά ταυτόχρονα και τη διατήρηση της Μικροοικονομικής Ανάλυσης σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, το οποίο αρμόζει στις ανώτατες σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το σύγγραμμα απευθύνεται στους σπουδαστές και φοιτητές της Οικονομικής Επιστήμης και συγκεκριμένα στους σπουδαστές και φοιτητές των ανώτατων σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μπορεί, όμως, να φανεί χρήσιμο και σε στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία επιθυμούν να μυηθούν στα εισαγωγικά θέματα της Μικροοικονομικής Ανάλυσης, με τρόπο συνοπτικό και εννοιολογικά τεκμηριωμένο στη βάση της οικονομικής και μαθηματικής λογικής. Τα θέματα που αναλύονται αφορούν στη σπανιότητα των οικονομικών πόρων, τη θεωρία ζήτησης και προσφοράς, τη θεωρία επιλογών του καταναλωτή, τις ελαστικότητες και τη συγκριτική στατική ανάλυση, την παραγωγή και οργάνωση των επιχειρήσεων, το κόστος παραγωγής και τις τέλειες και ατελείς ανταγωνιστικές αγορές αγαθών.

24χ17 εκ., 445 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 338.5 (Μικροοικονομική)
ISBN: 978-960-218-496-7
ISBN (10ψήφιο): 960-218-496-5
Βάρος: 0.756 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αθανάσιος Αθανάσαινας είναι Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Οικονομικής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Minnesota των Η.Π.Α. (1991). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης (Μ.Sc.) θετικών επιστημών του Κρατικού Πανεπιστημίου Virginia Tech των Η.Π.Α. (1986). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Ινστιτούτου του Boulder, του Κρατικού Πανεπιστημίου του Colorado των Η.Π.Α. (1984), με υποτροφία της αμερικανικής κυβέρνησης (Ίδρυμα Fulbright, 1984), απ΄ όπου αποφοίτησε με υψηλή διάκριση του Οικονομικού Ινστιτούτου (Boulder, CO). Είναι μέλος του Γεωτεχνικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους. Στο Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών, ως Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, επικεντρώνεται στα μαθήματα της οικονομικής, των μαθηματικών οικονομικών και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Πασχαλούδης, Δημήτριος
Ο Δημήτριος Πασχαλούδης είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Paris X Nanterre, όπου πραγματοποίησε όλες του τις σπουδές. Παράλληλα σπούδασε Κοινωνιολογία, με ειδίκευση στην Πολιτική Κοινωνιολογία. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών, πρώην Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και τώρα Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στα επιστημονικά θέματα του Marketing και της Εκπαίδευσης, με συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια ως Εισηγητής στα ανωτέρω επιστημονικά πεδία. Στο Α.Τ.Ε.Ι. Σερρών, ως Αναπληρωτής Καθηγητής, επικεντρώνεται στον επιστημονικό χώρο του Marketing.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.