Μύθος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μύθος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Robert A. Segal

Ο Robert Segal εισάγει τον αναγνώστη στο πλήθος των προσεγγίσεων στη μελέτη του μύθου, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία 200 χρόνια. Οι προσεγγίσεις αυτές προέρχονται από το χώρο της ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, της λογοτεχνικής κριτικής, της φιλοσοφίας και της θρησκειολογίας. Αυτό που τις συνδέει είναι τα ερωτήματα που θέτουν: ποια η προέλευση, ποια η λειτουργία και ποιο το περιεχόμενο του μύθου; Οι θεωρίες διαφοροποιούνται ως προς τις απαντήσεις που δίνουν, καθώς επίσης και όσον αφορά στα ερωτήματα, στα οποία δίνουν έμφαση.

Ο Robert Segal είναι καθηγητής θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου διδάσκει από το 1994, όταν μετακόμισε στην Αγγλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Robert A. Segal

Robert A. Segal (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Α. Σίγκαλ είναι καθηγητής θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου διδάσκει από το 1994, όταν μετακόμισε στην Αγγλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει γράψει μεταξύ άλλων, τα έργα:"The Poimanders as Myth" (1986), "Joseph Campbell: An Introduction" (1987) και "Theorizing About Myth" (1999). Επίσης, έχει επιμεληθεί τα βιβλία "In Quest of the Hero" (1990), "Jung on Mythology" (1998) και "The Myth and Ritual Theory" (Blackwell, 1998), εκ των οποίων τα "Μύθοι ηρώων" και "Γιουνγκ και μυθολογία" εκδόθηκαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος (2003 και 2004, αντίστοιχα). Επίσης, είναι επιμελητής στο περιοδικό "Religion".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φωτεινή Α. Μιχελή (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
197
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.114 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση