Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Για τη μάθηση
(Η σημασία του σχεσιακού παράγοντα)

Offer
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να παρουσιαστεί μια ψυχαναλυτικής οπτικής προσέγγιση για τη μάθηση με έμφαση στους συναισθηματικούς παράγοντες που υπεισέρχονται στη σχέση διδάσκοντος-διδασκομένου. Η προβληματική αναπτύσσεται υπό μια ψυχαναλυτική θεώρηση με αναφορά στη σχέση μητέρας-βρέφους. Το ζήτημα του σχεσιακού παράγοντα στη μάθηση, και κυρίως στη μάθηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναδεικνύεται ως κυρίαρχο τόσο υπό το πρίσμα μιας ψυχοδυναμικής όσο και μιας σύγχρονης παιδαγωγικής οπτικής, που εισάγει κύρια η φαινομενογραφική προσέγγιση. Το βιβλίο επικεντρώνεται σε διαστάσεις της λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταδεικνύοντας τη σημασία της σχέσης διδάσκοντος-διδασκομένου για τη μάθηση. Υποστηρίζεται ότι η κατάσταση της γνωστικής αβεβαιότητας και το "παιχνίδι" με τα νοήματα και τις καινοτόμες θεωρήσεις που κυριαρχεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απαιτεί αντοχή στη ματαίωση, μετατόπιση από το ναρκισσισμό και ταυτόχρονη αναγνώριση της σημασίας της σκέψης του άλλου για την ανάπτυξη της δικής μας σκέψης. Πρόκειται για την αναγνώριση του σχεσιακού παράγοντα που αφορά τη "συνάντηση" ενός νου με έναν άλλο και την "επαφή της σκέψης" του ενός με τη σκέψη του άλλου. Η καινοτομική διάσταση της πρότασης που περιέχεται σʼ αυτό το βιβλίο έγκειται στη συσχέτιση μεταξύ της ψυχαναλυτικής οπτικής και της φαινομενογραφίας, η οποία ανοίγει νέα μονοπάτια θεωρήσεων για τη μάθηση στο πλαίσιο μιας "διεπιστημονικής συνομιλίας".

21χ14 εκ., 286 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150.195 (Ψυχανάλυση), 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Στέλλα Βοσνιάδου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-01-1118-7
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1118-9
Βάρος: 0.447 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου διδάσκει ψυχολογία στο Τμήμα ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Institute of Education). Έχει επίσης εκπαίδευση ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης στην εκπαιδευτική θεραπεία, από το ίδρυμα FAETT (The Forum of the Advancement of Educational Therapy and Therapeutic Teaching) του Λονδίνου σε συνεργασία με την Tavistock Clinic. Πρόσφατα, το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάθηση και τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με έμφαση στις μορφές κατανόησης και στις γνωστικές διεργασίες που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα της μάθησης σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.