Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη μετασωκρατική πολιτική φιλοσοφία της Ευρώπης

Offer
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με τρόπο ευσύνοπτο και κριτικό την εξέλιξη της μετασωκρατικής πολιτικής φιλοσοφίας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, μελετώντας σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου μιας σειράς στοχαστών, η οποία εκτείνεται ιστορικά από την αρχαιότητα ως τη Βιομηχανική Επανάσταση: Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Κικέρωνας, Αυγουστίνος, Θωμάς Ακινάτης, Machiavelli, Hobbes, Locke, Rousseau, Mill, Marx. Το βιβλίο ανατρέχει σχεδόν αποκλειστικά στα πρωτότυπα έργα των υπό εξέταση στοχαστών, εντάσσοντάς τα στο ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής τους. Αντί να διαπιστώνει τον αέναο χαρακτήρα παραδόσεων πολιτικού στοχασμού, προσπαθεί να αναδείξει τις προσωπικές και ιστορικές ασυνέχειες και κρίσεις που σηματοδότησαν συγκεκριμένες θεωρητικές καμπές και μεταμορφώσεις. Το βιβλίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπουδαστών της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων. Αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα, που επιτρέπει τόσο τη διερεύνηση των διαρκών ερωτημάτων της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης, όσο και την κριτική αποτίμηση των επιμέρους πολιτικών θεωριών ως αποφασιστικών αποκρίσεων σε συγκεκριμένες κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές ανάγκες.

24χ17 εκ., 219 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτική και φιλοσοφία ), 100 (Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 320.01 (Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία)
ISBN: 978-960-218-499-8
ISBN (10ψήφιο): 960-218-499-Χ
Βάρος: 0.392 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Ακριβούλης είναι Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει στο University of Kent at Canterbury και στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του ΑΠΘ. Σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του University of Kent at Canterbury.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.