Διοίκηση στρατηγικών σχέσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διοίκηση στρατηγικών σχέσεων

Μάρκετινγκ και πωλήσεις για πελάτες στρατηγικής σημασίας

Βλάσης Σταθακόπουλος

Σπύρος Γούναρης

35.50€ -10% 31.95€

[...] Ο στόχος του ανά χείρας βιβλίου είναι να αποσαφηνίσει την ουσία της έννοιας των Πελατών Στρατηγικής Σημασίας. Επίσης, να παρουσιάσει τις αποτελεσματικές πρακτικές διοίκησης των σχέσεων με τους πελάτες αυτούς και επιπλέον, να αποτελέσει ένα πρακτικό και χρήσιμο εργαλείο για τον κάθε Key Account Manager (KAM).
Η αποτελεσματική Διοίκηση των Πελατών Στρατηγικής Σημασίας απαιτεί ο ΚΑΜ να προσεγγίζει με στρατηγική σκέψη το πελάτολόγιό του να υιοθετεί την προσέγγιση του πωλητή-συμβούλου, να κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και να διαθέτει το απαραίτητο μείγμα δεξιοτήτων μάρκετινγκ και πωλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό πρακτικών εργαλείων που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα στον ΚΑΜ για να εντοπίσει ποιοι πελάτες εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστούν ως στρατηγικής σημασίας και να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό και ευέλικτο τρόπο τη συνεργασία μαζί τους.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Βλάσης Σταθακόπουλος

Βλάσης Σταθακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Βλάσης Σταθακόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ όπου έλαβε το πτυχίο ΜΒΑ από το Arizona State University και στη συνέχεια το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) από το University fo Arizona. Το 1990 ανακηρύχθηκε Doctoral Consortium Fellow της Αμερικανικής Εταιρείας Μάρκετινγκ (American Marketing Association). Από το 1990 έως το 1991 δίδασκε μάρκετινγκ στο University of Arizona. Στη συνέχεια, την χρονική περίοδο απο το 1991 έως και το 1994 δίδαξε μάρκετινγκ, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Hartford των ΗΠΑ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή -αμερικανικά και ευρωπαϊκά- επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχει κάνει δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, καθώς και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει δε γράψει δύο βιβλία στο χώρο του μάρκετινγκ και των πωλήσεων. Ακόμη έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών σε πολλά συνέδρια στις ΗΠΑ. Έχει συμβουλεύσει σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και έχει εκπαιδεύσει πολλά μεσαία, ανώτερα και ανώτατα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, σε θέματα μάρκετινγκ, πωλήσεων και εξυπηρέτησης του πελάτη. Το ερευνητικό, διδακτικό και επαγγελματικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο χώρο της διοίκησης των πωλήσεων, της στρατηγικής του μάρκετινγκ, του μάρκετινγκ μάνατζμεντ, της έρευνας αγοράς, της συμπεριφοράς του καταναλωτή και της διαφήμισης. Τέλος ο κ. Σταθακόπουλος είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μάρκετινγκ (American Marketing Association) και της Αμερικανικής Ακαδημίας της Επιστήμης του Μάρκετινγκ (Academy of Marketing Science).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Γούναρης

Σπύρος Γούναρης (Συγγραφέας)

O Σπύρος Γούναρης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το Πτυχίο του το 1989. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα (MSc in Marketing) στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκόβη το 1990 ενώ το 1995 αναγορεύθηκε Διδάκτορας του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας & Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχοντας κατά την τετραετία 1991-1995 ολοκληρώσει με άριστα τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα «Ανάπτυξη, Εφαρμογή και Αποτελεσματικότητα του Μάρκετινγκ - Στοιχεία από την Ελληνική Πραγματικότητα». Από το Μάιο του 2002 είναι επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας 0στο οποίο διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά του χώρου του Μάρκετινγκ (Industrial Marketing Management, European Journal of Marke-ting, Journal of Services Marketing, Journal of Product Innovation and Management, Journal of International Bank Marketing και αλλού) ενώ επιστημονικές του εργασίες έχουν παρουσιασθεί κατ" επανάληψη στα συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ της οποίας είναι και μέλος από το 1993, όπως και σε συνέδρια της Παγκόσμιας Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο επιστημονικά του άρθρα έχουν βραβευθεί με τα βραβεία Highest Quality Rating και Best Paper Award, αντίστοιχα. Επιστημονικά ειδικεύεται στο χώρο του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών, της Αναδιοργάνωσης Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη Κουλτούρας και Πρακτικών προσανατολισμένων στην αγορά, της Εξυπηρέτησης και της Ικανοποίησης του Πελάτη, του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών και της Ανάπτυξης Νέων Υπηρεσιών, του Μάρκετινγκ από Επιχείρηση για Επιχείρηση (B-to-B Marketing), Υιοθέτησης και Διάχυσης Ψηφιακής Τεχνολογίας και του Στρατηγικού Μάρκετινγκ. Εκτός από το ακαδημαϊκό- ερευνητικό του έργο, ο κ. Γούναρης έχει εκπονήσει σειρά συμβουλευτικών μελετών με αντικείμενο τη χάραξη στρατηγικής μάρκετινγκ, τη μέτρηση ικανοποίησης πελατών καθώς και τον επανασχεδιασμός επιχειρησιακών λειτουργιών και διευθύνσεων για την υιοθέτηση καινοτομικών πρακτικών. Μερικές από τις επιχειρήσεις με τις οποίες έχει συνεργαστεί κατά καιρούς είναι η Intertrust, το Habitat, ο ΟΤΕ, η ΟΤΕΝΕΤ, ο Χρυσός Οδηγός, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η Bayer Hellas, η Εμπορική Τράπεζα, το Body Shop, η Yamaha Motor Hellas, η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, η Alkon, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και πολλές ακόμα. Επίσης, έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό στελεχών επιχειρήσεων. Ο Σπύρος Γούναρης είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και Ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
332
Διαστάσεις:
25x20
Βάρος:
0.893 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση