Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική των μεταφορών
(Ανάπτυξη, επένδυση, διοίκηση και εφαρμογές)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Κ. Μουρμούρης


Οικονομική των μεταφορών
Στην "Οικονομική των μεταφορών", ο Αν. Καθηγητής κ. Ιωάννης Κ. Μουρμούρης πραγματεύεται τα σύγχρονα θέματα της οικονομικής των μεταφορών με στόχο να ερμηνεύσει την οργάνωση της αγοράς των μεταφορών και να απαντήσει στα κύρια ερωτήματα της λειτουργίας της, όπως: Τι χρειάζεται για την βιωσιμότητα των εταιριών των μεταφορών; Ποιος ο ρόλος της μεταφορικής υποδομής στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας; Πώς το κόστος υπεισέρχεται στη σχεδίαση και ανάπτυξη των μεταφορικών μέσων; Πώς εκφράζεται ο ανταγωνισμός και η συμπληρωματικότητα των μέσων; Τι ρόλο παίζει η ρύθμιση και απελευθέρωση της αγοράς του τομέα των μεταφορών; Πόσο αξιόπιστες και αποτελεσματικές είναι οι μελέτες σκοπιμότητας των μεταφορικών έργων;
Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα βασίζονται στη διεθνή πρακτική, σε μελέτες και έρευνες, καθώς και σε πραγματικές εφαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα, μία εκ των οποίων - και ιδιαίτερα επίκαιρη - είναι η μελέτη σκοπιμότητας βιωσιμότητας και η ειδική εφαρμογή στον ΟΣΕ και τα προβλήματά του.
Το βιβλίο απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη στον χώρο των μεταφορών, προσφέροντας τα απαραίτητα μεθοδολογικά εργαλεία στην πράξη, ενώ παράλληλα αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για φοιτητές και ερευνητές.

24χ17 εκ., 287 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 380 (Μεταφορές), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-351-671-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-671-6
Βάρος: 0.561 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μουρμούρης, Ιωάννης Κ.
Ο Ιωάννης Κ. Μουρμούρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής και Μάνατζμεντ των Μεταφορών στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Διεθνών Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σχέσεων". Είναι Διδάκτωρ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Docteur d΄Etat es Sciences des Gestion) του Πανεπιστημίου Paris-Dauphine. Αναγορεύτηκε επίσης Διδάκτωρ Μηχανικός στην Επιχειρησιακή Έρευνα με εφαρμογή στις Μεταφορές. (Docteur Ingenieur en Statistique Mathematique. Specialite: Recherche Operationnelle) του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie. Είναι διπλωματούχος στον Σχεδιασμό και Χωροταξία D.E.A. "Amenagement Regional - Planification - Urbanisme", του Πανεπιστημίου Paris - Sorbonne, καθώς και Αρχιτέκτων Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Paris - Dauphine (1983-87) και έχει διατελέσει ερευνητής στα Institut de Statistique de l΄ Universite de Paris) (1979-81), Laboratoire d΄ Economie des Transports (1986-87) και Institute d΄ Economie des Transport Maritimes. Εργάσθηκε κατά τα έτη 1983-87 ως Σύμβουλος και Διευθυντής Έρευνας στο INRETS (Institut National de Recherche sur les Transports et leur Securite) της Γαλλίας και στο Εργαστήριο LAMDADE (Laboratoire d΄ Analyse et Modelisation de Systemes pour l΄ Aide a la Decision) του Πανεπιστημίου Paris - Dauphine. Συμμετείχε σε πλήθος συνεδρίων και δραστηριοποιείται στα Διεθνή Ερευνητικά Δίκτυα "EURO-MCDM", "ESIGMA", "Combinatorial Group", "RESAUX", "STELLA" και "NECTAR". Από το 1988-1993 εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Εταιρεία "ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε." (Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας) του ομίλου Εταιρειών της "Εμπορικής Τράπεζας Ελλάδος", Vice President στην "Citibank Shipping Bank S.A." του Ομίλου "Citicorp" (Ναυτιλία, Μεταφορές, Ενέργεια), καθώς και Executive Director στον Όμιλο "GLOBE GROUP OF COMPANIES S.A." (Ναυτιλία, Βιομηχανίες Τροφίμων και Κλωστοϋφαντουργία). Κατά την περίοδο 1997-2000 διετέλεσε Διεθύνων Σύμβουλος στον Ο.Σ.Ε. (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος). Διετέλεσε Διεθνής Εμπειρογνώμων και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Διαρκή Σύνοδο Υπουργών Μεταφορών (European Conference of Ministers of Transports) και τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων (International Union of Railways), Παρίσι, Γαλλία. Αναγορεύθηκε σε Πρόεδρο της Νοτιοανατολικής Ευρωπαϊκής Ένωσης Σιδηροδρόμων (South Eastern European Railways Organisations) (1997-1999), καθώς και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οικονομικής Επιτροπής Μεταφορών (Transportation Economics and Finance Committee) της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων I.U.R.: International Union of Railways (1999-2000). Τα επαγγελματικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους χώρους διοικητικής επιστήμης, πληροφορικής και οικονομικής μεταφορών και υποδομών με εφαρμογές στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, τον καθορισμό στρατηγικής και ανάπτυξης, την αξιολόγηση επενδύσεων και έργων και τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.