Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική των επιχειρήσεων

Οικονομική των επιχειρήσεων
Το βιβλίο εισάγει τον αναγνώστη στην Οικονομική των Επιχειρήσεων, γνωστικό αντικείμενο της οποίας αποτελούν η μελέτη των επιχειρήσεων, η εφαρμογή των οικονομικών αρχών και μεθοδολογιών για τη λήψη αποφάσεων μέσα στην επιχείρηση και ο ορισμός των κανόνων που διευκολύνουν την επίτευξη των επιθυμητών οικονομικών στόχων που θέτει η διοίκηση.
Καλύπτει ένα εύρος θεμάτων κρίσιμου ενδιαφέροντος για τον αναγνώστη, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά αναφέρονται τα υποδείγματα συμπεριφοράς καταναλωτών και επιχειρήσεων για την ανάλυση αποφάσεων, οι εταιρικές μορφές, οι στόχοι, το ιεραρχικό σύστημα και το σύστημα πληροφόρησης της επιχείρησης. Εξετάζει τη διαχρονική φύση της λήψης αποφάσεων που καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της μεθόδου προεξόφλησης των ταμειακών ροών. Δίνει έμφαση στη διαχείριση του κόστους που συνεπάγεται κάθε επιχειρηματική απόφαση. Προσδιορίζει τις αρχές που διέπουν τη ζήτηση για την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη των εσόδων της επιχείρησης. Αναφέρεται στην τιμολόγηση των προϊόντων στην πράξη, η οποία λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες αβεβαιότητας, και περιλαμβάνει την τιμολόγηση νέων προϊόντων, την πολιτική προσαύξησης της τιμής, την επιλογή τιμής κορυφής και τιμής διείσδυσης, μεταξύ άλλων. Αναλύει τις επιχειρηματικές αποφάσεις, τον προϋπολογισμό επενδυτικών δαπανών και τον υπολογισμό αξίας της επιχείρησης. Τέλος, εξετάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις σε συνθήκες κινδύνου και αβεβαιότητας. Η ενσωμάτωση των τελευταίων καθιστά αβέβαιες τις χρηματοροές και οδηγεί σε προσαρμογές στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο αποτελεί χρήσιμο βοήθημα, τόσο για τους σπουδαστές της οικονομικής επιστήμης, όσο και για τα διοικητικά στελέχη των επιχειρήσεων.

24χ17 εκ., 222 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.15 (Οικονομική επιχειρήσεων)
ISBN: 978-960-351-669-9
ISBN (10ψήφιο): 960-351-669-4
Βάρος: 0.489 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλεξάκης Παναγιώτης για εννέα περίπου χρόνια (1996-2004) συμμετείχε στα ανώτατα όργανα διοίκησης των εταιρειών του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και το 1998 κλήθηκε να οργανώσει τη λειτουργία της νέας αυτής αγοράς. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, τομέας Οικονομικής Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Διοίκησης στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος του όμιλου Marfin Financial Group.

Ο Σταύρος Β. Θωμαδάκης είναι καθηγητής χρηματοοικονομικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε στο Yale και στο ΜΙΤ, από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει διδάξει σε αμερικάνικα πανεπιστήμια και είναι συγγραφέας πληθώρας βιβλίων επιστημονικών άρθρων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά την περίοδο οργάνωσης του θεσμού, και οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Έχει, επίσης, διατελέσει σύμβουλος διεθνών οργανισμών σε θέματα λειτουργίας των διεθνών αγορών κεφαλαίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.