Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεσμοί και πολιτικές ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θεσμοί και πολιτικές ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στόχος του βιβλίου είναι η αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγγραφείς παρέχουν στον αναγνώστη πολλές επίκαιρες πληροφορίες για τις εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. τόσο σε επίπεδο θεσμών όσο και στον προσανατολισμό των πολιτικών της.
Μεταξύ άλλων εξετάζονται με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο οι βασικές πτυχές της διαδικασίας αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στη βάση του υπό έγκριση Συντάγματος της Ε.Ε., περιγράφονται οι βασικές κατευθύνσεις της Στρατηγικής της Λισσαβώνας και οι μεταρρυθμίσεις της Πολιτικής Συνοχής και των Διαρθρωτικών Ταμείων για την περίοδο 2007-2013.
Παράλληλα, εξετάζονται τα νέα δεδομένα στη Γεωργική και Αλιευτική Πολιτική της Ένωσης, οι βασικές συνιστώσες της Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και οι κατευθύνσεις και στόχοι της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον τομέα της Απασχόλησης και Εκπαίδευσης. Τέλος, παρουσιάζονται οι δράσεις της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πολιτικής.

24χ17 εκ., 237 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-351-667-5
ISBN (10ψήφιο): 960-351-667-8
Βάρος: 0.471 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο καθηγητής Θεόδωρος Σκούντζος πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν: - στο Πανεπιστήμιο Manchester της Αγγλίας, απ΄ όπου έλαβε το Diploma for Advanced Studies in Economic Development, - στο Πανεπιστήμιο Pennsylvania των Η.Π.Α., απ΄ όπου έλαβε το διδακτορικό του (Ρh.D.) στην Οικονομική Επιστήμη. Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του καθηγητή Θ. Σκούντζου άρχισε με την εκλογή του το 1973 ως τακτικού καθηγητού στη Β΄ Έδρα Οικονομικής Αναπτύξεως της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς), απ΄ όπου απεχώρησε το 2002. Παράλληλα, τη χρονική περίοδο 1963-1986, διετέλεσε Επιστημονικός Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Το έτος 2003 του απενεμήθη ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από: - Συγγράμματα σε θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Οικονομικής, Οικονομικού Προγραμματισμού, Εθνικολογιστικών Συστημάτων και Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. - Δημοσιευμένα άρθρα και μονογραφίες σε θέματα ανάλυσης εισροών-εκροών, μακροοικονομικής έρευνας, περιφερειακής ανάπτυξης, κλαδικών μελετών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.