Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι δέκα κανόνες της πνευματικής και εργασιακής ευτυχίας

Offer
Επί αιώνες, οι περισσότερες συζητήσεις για την πνευματικότητα στο δυτικό πολιτισμό επικεντρώνονταν στους κανόνες και τις πρακτικές της ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης. Για περισσότερα από 2.000 χρόνια, κάθε θεώρηση της πνευματικής ζωής ενέπιπτε στο κλειστό πεδίο της οργανωμένης θρησκείας.
Ωστόσο, η άνοδος του σύγχρονου υλισμού κατά το 18ο και 19ο αιώνα έπληξε σοβαρά την αξιοπιστία του θρησκευτικού δρόμου και άρχισε να υιοθετείται μία εντελώς διαφορετική παράδοση, η οποία δε βασίζεται στην πίστη, αλλά προσπαθεί να φτάσει στην πνευματική επίγνωση μέσω του εναλλακτικού δρόμου της λογικής διερεύνησης.
Η λογική μπορεί να δώσει τα δικά της μοναδικά πνευματικά συμπεράσματα, χωρίς να χρειάζεται δεσποτικές μίτρες και δισκοπότηρα. Μερικά από τα πολλά θετικά στοιχεία της είναι η δυνατότητα που μας δίνει να εξετάζουμε τη ζωή, να κατανοούμε τι μπορούμε να ελέγχουμε και τι όχι, να ξεχωρίζουμε τις ψεύτικες και τις αληθινές απολαύσεις, να αναγνωρίζουμε τις αληθινές φιλίες και να επιτυγχάνουμε μια σωστά ισορροπημένη ζωή. Όλα αυτά συνεισφέρουν σε μια πνευματικότητα με νόημα.
Οι δέκα κανόνες που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο αντιπροσωπεύουν διαχρονικά χαρακτηριστικά στοιχεία της ελληνικής σοφίας. Με χειροπιαστό τρόπο αψηφούν το χρόνο και το χώρο και αντιπροσωπεύουν γνώσεις που παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρες για το σύγχρονο πολιτισμό. Μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο σε μια εποχή κατά την οποία πολλά αληθινά και πολύτιμα πράγματα έχουν καλυφθεί από ένα πέπλο αναλήθειας και παρανόησης. Αυτά τα αρχαία διδάγματα απευθύνονται σε όλους αυτούς που θέλουν να διώξουν τη στάχτη από τα μάτια τους.
Διαβάζοντας το βιβλίο των Π. Μουρδουκούτα και Μ. Σούπιου αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σύγχρονοι στις αντιλήψεις και προοδευτικοί ήταν οι αρχαίοι Έλληνες και πόσο μικρή είναι η απόσταση που μας χωρίζει από αυτούς. Το βιβλίο προλογίζει η Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη.

24χ17 εκ., 118 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Δρεπανιώτης (Μεταφραστής) , Χριστίνα Σωτηροπούλου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-209-978-0
ISBN (10ψήφιο): 960-209-978-Χ
Βάρος: 0.275 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
5.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.43
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μουρδουκούτας, Πάνος Γ.
Ο Πάνος Μουρδουκούτας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Long Island της Νέας Υόρκης. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας και διατελέσει σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς και εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Μερικά από τα βιβλία του είναι: The global corporation (1999), Collective entrepreneurship in a globalizing economy (1999), China against herself. The rise and fall of Abacus banking in Japan and China (2000), Banking risk management in a globalizing economy (με τον Πάνο Αγγελόπουλο) και Ιαπωνικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (με τον Γιώργο Πανηγυράκη). Το 2001 έλαβε το βραβείο του Highly Commented Author από το European Business Review, UK.

Ο Μιχαή Σούπιος είναι καθηγητής στο C.W. Post Campus του Long Island University, όπου διδάσκει εδώ και περίπου 30 χρόνια. Πολυβραβευμένος εκπαιδευτικός, είναι κάτοχος οκτώ μεταπτυχιακών τίτλων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διδακτορικών. Οι τομείς εξειδίκευσής του περιλαμβάνουν τη φιλοσοφία, την ιστορία, τις κλασικές σπουδές, την πολιτική επιστήμη, και τη θρησκεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.