Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργάνωση και αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οργάνωση και αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών
Η μετάφραση της πέμπτης έκδοσης αυτού του επιτυχημένου βιβλίου παρέχει μια εμπεριστατωμένη θεώρηση της οργάνωσης και της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών. Παρουσιάζει τις αρχές σχεδίασης του υλικού και δείχνει το πώς αυτή η σχεδίαση επηρεάζεται από τις απαιτήσεις του λογισμικού.
-Η ύλη του βιβλίου αντανακλά την τρέχουσα κατάσταση στην τεχνολογία υπολογιστών. Χρησιμοποιούνται επιτυχημένοι εμπορικοί επεξεργαστές, για την κατάδειξη των βασικών εννοιών. Οι επεξεργαστές ARM, 68000 και Pentium χρησιμεύουν ως μείζονα αρχιτεκτινικά παραδείγματα. Παρατίθεται επίσης μια συζήτηση για τα ενσωματωμένα συστήματα.
-Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη προσέγγιση όλων των θεμάτων της σύγχρονης σχεδίασης υπολογιστών-επεξεργαστής, είσοδος-έξοδος, μνήμη, περιφερειακές συσκευές και σύνδεσμοι επικοινωνίας. Η έμφαση δίνεται στη σχεδίαση ενός πλήρως λειτουργικού υπολογιστικού συστήματος, αντί απλά στη σχεδίαση ενός επεξεργαστή.
-Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται ένα κατατοπιστικό παράρτημα με θέμα τα λογικά κυκλώματα για τους αναγνώστες χωρίς πρότερη εμπειρία στο θέμα αυτό.


Σημείωση: Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Μάνος Ρουμελιώτης.

27χ20 εκ., 1149 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές), 005.1 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγραμματισμός)
Άλλα πρόσωπα: Μάνος Ρουμελιώτης (Επιμελητής) , Θέμης Κότσιαλος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-458-000-2
ISBN (10ψήφιο): 960-458-000-0
Βάρος: 2.921 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
117.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

104.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Carl Hammacher πήρε το πτυχίο του ως Φυσικός Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Waterloo, Canada, το μεταπτυχιακό του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Queen΄s Universtiy, Kingston, Canada και το διδακτορικό του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Syracuse University, New York. Από το 1968 έως το 1990 βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο του Toronto, ως Καθηγητής στα Τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Επιστήμης Υπολογιστών. Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Υπολογιστικών Συστημάτων (1984-1988) και πρόεδρος της Σχολής Επιστημών Μηχανικών (1988-1990). Από τον Ιανουάριο του 1991 είναι Καθηγητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Queen΄s. Διετέλεσε πρύτανης της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών (1991-1996). Από το 1978 έως το 1979 ήταν επισκέπτης επιστήμονας στα Εργαστήρια Ερευνών της ΙΒΜ στο San Jose, California. Το 1986 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Εργαστήριο κυκλωμάτων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Grenoble. Το 1996 και το 1997 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του University of California at Riverside και στο Εργαστήριο LIP6 του Πανεπιστημίου Paris VI.

Ο Zvonko Vranesic έλαβε τα πτυχία B.A.Sc., M.A.Sc., καθώς και το διδακτορικό του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Toronto. Από το 1963 έως το 1965 εργάστηκε ως σχεδιαστής μηχανικός στην εταιρεία Northern Electric Co., Ltd.. του Ontario. Το 1968 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Toronto, όπου και είναι τώρα Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των ετών 1978 και 1979, ήταν επισκέπτης (senior visitor) στο Πανεπιστήμιο Cambridge, England και κατά τη διάρκεια των ετών 1984 και 1985 ήταν στο Πανεπιστήμιο Paris VI. Στα 2000 και 2001 ήταν κύριος μηχανικός λογισμικού στην εταιρεία Altera Corporation στο Toronto. Από το 1995 έως το 2000, διετέλεσε πρόεδρος της Σχολής Επιστήμης Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Toronto. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την αρχιτεκτονική υπολογιστών, την τεχνολογία επί τόπου προγραμματιζόμενων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων VLSI (field-programmable VLSI), καθώς και τα πολύτιμα λογικά συστήματα (multiple-valued logic systems). Είναι συν-συγγραφέας τριών βιβλίων. Το 1990, έλαβε την Υποτροφία Wighton, για "καινοτόμες και εξέχουσες συνεισφορές στη διεξαγωγή προπτυχιακών εργαστηριακών μαθημάτων".

Ο Safwat Zaky έλαβε το πτυχίο του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός καθώς και αυτό των Μαθηματικών, αμφότερα από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Toronto, από όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό καθώς και το διδακτορικό του, ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από το 1969 έως το 1972 εργάστηκε στην εταιρεία Bell Northern Research, Bramalea, Ontario, όπου και ασχολήθηκε με εφαρμογές ηλεκτρο-οπτικών μαγνητικών υλικών σε μέσα μαζικής αποθήκευσης, καθώς και με δίκτυα μεταγωγής τηλεφωνίας. Το 1973 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Toronto, όπου και είναι τώρα Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, καθώς και στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Την τρέχουσα περίοδο είναι πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Από το 1980 έως το 1981 ήταν επισκέπτης (senior visitor) στο Εργαστήριο Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Cambridge, England. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στην περιοχή της αρχιτεκτονικής υπολογιστών, της αξιοπιστίας ψηφιακών συστημάτων και της ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας. Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου "Microcomputer Structures" και είναι αποδέκτης του ΙΕΕΕ Third Millennium Medal.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.