Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το λίκνο της σκέψης
("Μάθε στις ψυχές να πετούν": Διερευνώντας την προέλευση της σκέψης)
Συγγραφέας:   Peter Hobson


Offer
Η παραγωγική και δημιουργική σκέψη είναι αυτό που διακρίνει τους ανθρώπους από τα ζώα. Είναι αυτό που ορίζει το Homo sapiens. Υπήρξε αντικείμενο αντιπαράθεσης επί αιώνες τι σημαίνει να έχουμε σκέψεις και τι είναι αυτό που μας δίνει την αξιοθαύμαστη ικανότητα να σκεπτόμαστε. Στο Λίκνο της σκέψης, ο Peter Hobson παρουσιάζει μια νέα και τολμηρή θεωρία για τη φύση και την προέλευση της ανθρώπινης σκέψης.
Η επικρατούσα άποψη, για την απόκτηση της σκέψης και της γλώσσας, είναι ότι τα βρέφη γεννιούνται με ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα στον εγκέφαλο τους. Αλλά αυτή είναι μια πολύ περιορισμένη και απλουστευμένη ερμηνεία. Η ριζοσπαστική άποψη του καθηγητή Hobson είναι πως η ικανότητα της σκέψης προέρχεται από την ποιότητα των συναλλαγών του βρέφους με τους άλλους ανθρώπους κατά τους πρώτους δεκαοκτώ μήνες της ζωής του. Ως αναπόσπαστο μέρος της θαυμαστής νοητικής εξέλιξης του δεύτερου έτους, το παιδί επιτυγχάνει νέα ενορατική γνώση για το νου του ίδιου και των άλλων. Η ανθρώπινη σκέψη, η γλώσσα και η αυτό-επίγνωση αναπτύσσονται στο λίκνο της συναισθηματικής σχέσης μεταξύ του βρέφους και του ανθρώπου που το φροντίζει. Η κοινωνική επαφή έχει ζωτική σημασία για τη νοητική ανάπτυξη.
Ο καθηγητής Hobson βασίζεται στην εικοσαετή πείρα και στην ακαδημαϊκή ερευνά του ως αναπτυξιακός ψυχολόγος, ψυχίατρος και ψυχαναλυτής. Ακολουθεί το νήμα της νοητικής ανάπτυξης στη διάρκεια των πρώτων δεκαοκτώ μηνών της ζωής του βρέφους, για να περιγράψει και να εξηγήσει την εμφάνιση της σκέψης. Μας προσφέρει αξιοθαύμαστες πληροφορίες και γνώσεις για τη νοητική ανάπτυξη, τις οποίες άντλησε από τις μελέτες του στον αυτισμό. Μας δείχνει πώς, από τη βρεφική ηλικία ως την ενήλικη ζωή, οι διαταραχές της σκέψης μπορεί να έχουν τις ρίζες τους σε διαταραγμένες σχέσεις κατά την πρώτη περίοδο της ζωής. Τέλος, τονίζει τις ανεπαίσθητες αλλά σημαντικές αλλαγές στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρωποειδών από τα οποία προήλθε ο άνθρωπος.

24χ18 εκ., 322 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.7 (Ψυχολογία, Εξελικτική), 153.9 (Νοημοσύνη)
Άλλα πρόσωπα: Maria Solman (Μεταφραστής) , Όλγα Μαράτου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2049-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2049-2
Βάρος: 0.577 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.03
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Hobson, Peter
Ο Peter Hobson είναι καθηγητής της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας στην Κλινική Tavistock και στο Τμήμα Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς του University College στο Λονδίνο. Εργάζεται κλινικά ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων και είναι διευθυντής της Μονάδας για τη Μελέτη της Ανάπτυξης σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Έχει δημοσιεύσει πολλές πρωτότυπες μελέτες και ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο "Autism and the Development of the Mind".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.