Το σύμπαν και ο άνθρωπος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σύμπαν και ο άνθρωπος

Επιστήμη και πνευματικότητα: Βίοι Τεμνόμενοι

1935- Dalai Lama XIV

24.38€ -10% 21.94€

Οι εκδόσεις "Πτερόεσσα" με χαρά παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό μία εργασία - ορόσημο ενός από τους μεγαλύτερους πνευματικούς ηγέτες του καιρού μας, του Δαλάι Λάμα, του έκπτωτου μονάρχη του Θιβέτ, ο οποίος μπορεί να εξορίστηκε και να έχασε την πνευματική ηγεσία στη χώρα του, όμως την κέρδισε σαν Θιβετιανός μοναχός στον υπόλοιπο κόσμο. Το υλικό του βιβλίου είναι αυθεντικό -δεν έχει παρθεί από ομιλίες- και σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το σημαντικότερο βιβλίο που έχει γράψει ποτέ.
Σε αυτό μιλάει για τη ζωή του, την ενθρόνισή του στην ηλικία των έξι χρόνων ως ο δέκατος τέταρτος Δαλάι Λάμα, την εκπαίδευσή του, τις συναντήσεις του με πνευματικούς δασκάλους και επιστήμονες, και με αφοπλιστική ειλικρίνεια ομολογεί ότι η βουδιστική του εκπαίδευση και ο βουδισμός γενικότερα, υπολειπόταν στο σημείο επαφής του με την σύγχρονη επιστήμη. Σαν παιδί, δεν είχε λάβει καμία εκπαίδευση πάνω στα μαθηματικά, τη γεωλογία, τη χημεία, τη βιολογία ή τη φυσική. Για την ακρίβεια, ούτε καν γνώριζε τότε την ύπαρξη των επιστημών αυτών.
Με ταπεινότητα και σεβασμό, εξερευνά σε βάθος και προτείνει τρόπους για να μπορέσει η πνευματικότητα και η επιστήμη, οι δύο αυτές πηγές γνώσης και ευημερίας της ανθρωπότητας, να βρουν κοινό σημείο αναφοράς και να ωφεληθούν η μία από την άλλη, για το γενικότερο καλό.

1935- Dalai Lama XIV

1935- Dalai Lama XIV (Συγγραφέας)

Ο Δαλάι Λάμα, ο Τεντζίν Γκιάτσο, είναι ο πνευματικός και κοσμικός ηγέτης του θιβετιανού λαού. Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1935, σ΄ ένα χωριουδάκι που ονομάζεται Τάκτσερ και βρίσκεται στο βορειοανατολικό Θιβέτ. Η Αυτού Αγιότης, που προερχόταν από οικογένεια χωρικών, αναγνωρίστηκε όταν ήταν δύο ετών, σύμφωνα με τη θιβετιανή παράδοση, ως μετενσάρκωση του προκατόχου του, του 13ου Δαλάι Λάμα. Οι Δαλάι Λάμα αποτελούν ενσαρκώσεις του Βούδα της Συμπόνιας, οι οποίοι επέλεξαν να γεννηθούν και πάλι, με σκοπό να υπηρετούν άλλα ανθρώπινα όντα. Δαλάι Λάμα σημαίνει "Ωκεανός Σοφίας". Συνήθως οι Θιβετιανοί αποκαλούν την Αυτού Αγιότητα Γιέσε Νόρμπου, "Το Πετράδι που πραγματοποιεί Ευχές", ή απλώς Κούντουν, που σημαίνει Ύπαρξη. Το 1989, απονεμήθηκε στην Αυτού Αγιότητα το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, λόγω της σταθερής αντίστασης στη χρήση βίας, ακόμη και στην περίπτωση επίθεσης προς το λαό του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριάνθη Αναστασοπούλου (Μεταφραστής)


Μαρία Αραποστάθη (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
198
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση