Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οικονομία των ελληνικών πόλεων
(Από την αρχαϊκή περίοδο μέχρι τους πρώιμους αυτοκρατορικούς χρόνους)
Συγγραφέας:   Leopold Migeotte


Η οικονομία των ελληνικών πόλεων
Ξεκινώντας από τις αρχαίες πηγές και τα τελευταία πορίσματα της έρευνας, αυτό το βιβλίο εξετάζει συνολικά την οικονομία των αρχαίων πόλεων από την αρχαϊκή περίοδο μέχρι τους πρώιμους αυτοκρατορικούς χρόνους, δηλαδή για περισσότερο από μια χιλιετία. Τέτοια ήταν πράγματι η διάρκεια ζωής των πόλεων παρά τις πολιτικές εξελίξεις και τις οικονομικές μεταβολές. Χωρίς να χρονοτριβεί με τις δραστηριότητες πιο εκτεταμένων κρατών όπως τα ελληνιστικά βασίλεια, η έρευνα αγκαλιάζει το σύνολο του κόσμου των πόλεων για να εκφράσει συγχρόνως τις μόνιμες καταστάσεις και την διαφορετικότητά τους, τις συνέχειες και τις αλλαγές τους. Δεν έχει ως αφετηρία κανένα μοντέλο ούτε καμία θεωρία και τοποθετείται πέραν των διενέξεων ανάμεσα σε πρωτογονιστές και μοντερνιστές. Πράγματι αναλύει τις οικονομικές δραστηριότητες και συμπεριφορές των αρχαίων Ελλήνων μέσα στο πλαίσιο που τους είναι ιδιαίτερο, αυτό της πόλης, της οποίας που τους είναι ιδιαίτερο, αυτό της πόλης, της οποίας περιγράφει τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις παρεμβάσεις των πολιτών στην οικονομία και τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Η εικόνα ου αναδύεται είναι μιας πολύ ποικιλόμορφης οικονομίας που λειτουργούσε συγχρόνως σε διαφορετικές κλίμακες και διαφορετικά επίπεδα.

Σημείωση: Περιλαμβάνεται: πρόλογος του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση και τρεις χάρτες που έγιναν από τον Gaetan Theriault, καθηγητή της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ.

21χ14 εκ., 219 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.09 (Οικονομική ιστορία), 930 (Αρχαιότητα), 938.1 (Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία)
Άλλα πρόσωπα: Μανόλης Παπαθωμόπουλος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-206-549-5
ISBN (10ψήφιο): 960-206-549-4
Βάρος: 0.285 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Leopold Migeotte είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Laval στο Κεμπέκ του Καναδά και έκτακτος διευθυντής σπουδών στην Ecole Pratique de Hautes Etudes στο Παρίσι. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις έρευνές του στα δημόσια οικονομικά των ελληνικών πόλεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.