Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παραγωγή πολυμεσικού υλικού και ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων για γλωσσική εκπαίδευση

Offer
Ο καθηγητής των γλωσσικών μαθημάτων -ξένης, δεύτερης ή μητρικής γλώσσας- αντιμετωπίζει σήμερα την πρόκληση της μεταφοράς μέρους της δουλειάς του στο διαδίκτυο, είτε για επικουρική χρήση μέσα στην τάξη, είτε για διδασκαλία σε απομακρυσμένο κοινό. Συνεπώς, θα πρέπει να αναπτύξει κατάλληλες τεχνολογικές δεξιότητες ώστε να μπορεί να εφοδιάζει τον υπολογιστή με κάθε είδους πρωτότυπα κείμενα (γραπτά, πολυτροπικά, ηχητικά ή οπτικά), να προετοιμάζει ασκήσεις και δραστηριότητες με βάση αυτό το υλικό και, φυσικά, να τοποθετεί όλο αυτό το διδακτικό/μαθησιακό υλικό σε ιστοσελίδες, ώστε να λειτουργεί στο διαδίκτυο.
Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογικών δεξιοτήτων είναι και ο σκοπός του παρόντος εγχειριδίου. Στόχος του είναι να υποστηρίξει τους καθηγητές γλωσσικών μαθημάτων αλλά και τους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών καθώς και των Φιλολογικών και Παιδαγωγικών Τμημάτων, αναλύοντας τη διαδικασία μετατροπής πρωτότυπων κειμένων κάθε είδους σε ψηφιακά αρχεία υπολογιστή, και εξηγώντας συστηματικά, με την παράθεση παραδειγμάτων, τη χρήση λογισμικών και τον τρόπο παραγωγής γλωσσικών ασκήσεων σε μορφή κατάλληλη για δημοσίευση στο διαδίκτυο.

24χ17 εκ., 140 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θετικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Πληροφορική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 001.5 (Πολυμέσα), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-16-1992-7
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1992-5
Βάρος: 0.323 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
9.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης είναι επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδακτική των Γλωσσών και διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες και Τεχνολογίες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας από το ΑΠΘ. Το πεδίο έρευνάς του και οι δημοσιεύσεις του εστιάζουν στα αντικείμενα των πολυμεσικών βάσεων δεδομένων για γλωσσικές εφαρμογές, στις πολυμεσικές εφαρμογές διδασκαλίας / εκμάθησης ξένης γλώσσας, καθώς και στην ανάπτυξη πολύγλωσσων ηλεκτρονικών λεξικών και ηλεκτρονικών περιβαλλόντων γλωσσικής διδασκαλίας.

Ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης είναι επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο Φυσικής του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό δίπλωμα Εφαρμοσμένης Τηλεματικής από το Paris 7 και διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες και Τεχνολογίες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας από το ΑΠΘ. Το πεδίο έρευνάς του και οι δημοσιεύσεις του εστιάζουν στα αντικείμενα της εξ αποστάσεως γλωσσικής κατάρτισης, της χρήσης δικτύων και πολυμέσων στη γλωσσική εκπαίδευση / κατάρτιση καθώς και στην ανάπτυξη διαδικτυακών περιβαλλόντων μάθησης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.