Οι επιστολές του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι επιστολές του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

John Ronald Reuel Tolkien

30.43€ -27% 22.21€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605211899

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Αίολος

Ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν ήταν μανιώδης με την αλληλογραφία, όπως φαίνεται από τα αμέτρητα γράμματα που έστελνε στους δικούς του, στους φίλους του, στον εκδότη του, στους αναγνώστες του. Όταν μάλιστα αναφέρεται στα κορυφαία του έργα, στον `Άρχοντα των Δαχτυλιδιών`, το `Χόμπιτ` και το `Σιλμαρίλλιον`, αλλά και στα λιγότερο γνωστά του, τότε τα γράμματά του γίνονται μακροσκελέστατα. Μέσ` απ` αυτές τις επιστολές και τα εκτενή σχόλια των επιμελητών αντλούμε πολλές πληροφορίες για το έργο του και το πώς εμπνεύστηκε τις ιστορίες του· για τις οικογενειακές και φιλικές του σχέσεις, την επαγγελματική του σταδιοδρομία, τις απόψεις του για τα τρέχοντα ζητήματα της εποχής του. Ιδού, λοιπόν, ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ου αιώνα στα προσωπικά, και πολλές φορές εξομολογητικά, γραφτά του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ευγενία Χατζηθανάση - Κόλλια (Μεταφραστής)


Humphrey Carpenter (Επιμέλεια)


Christopher Tolkien

Christopher Tolkien (Επιμέλεια)

Ο Κρίστοφερ Τζον Ρούελ Τόλκιν (αγγλικά: Christopher John Reuel Tolkien, 21 Νοεμβρίου 1924 - 16 Ιανουαρίου 2020) ήταν υιός του γνωστού συγγραφέα, Τζον Ρόναλντ Ρούελ Τόλκιν. Γνωστότερος είναι για τις επεξεργασίες και τις μετά θάνατον εκδόσεις έργων, σχετικά με τις ιστορίες του φανταστικού κόσμου, του πατέρα του.

Σχεδίασε τους χάρτες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπου υπέγραψε ως Κ. Τζ. Ρ. Τ. (C. J. R. T.), το «Τζ» (από το Τζον), αν και είναι βαφτιστικό όνομα, χρησιμοποιείται σπανίως.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1924 στο Λιντς, της Αγγλίας και είναι ο τρίτος και νεότερος υιός του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Σπούδασε στο Dragon School, της Οξφόρδης.

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρέτησε ως πιλότος της RAF.

Τα γνωστότερα έργα που δημοσίευσε ήταν από τις διάφορες σημειώσεις του πατέρα του, όπως το Σιλμαρίλλιον και το Ατέλειωτες Ιστορίες.


John Ronald Reuel Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Συγγραφέας)

Ο John Ronald Reuel Tolkien, Άγγλος φιλόλογος και συγγραφέας, γεννήθηκε στο Bloemfontein της Νότιας Αφρικής στις 3 Ιανουαρίου 1892 και πέθανε στην Αγγλία στις 2 Σεπτεμβρίου 1973. Το 1916 παντρεύτηκε την Edith Bratt, με την οποία απέκτησε τρεις γιους και μία κόρη. Ο Tolkien ήταν φιλόλογος και ανάμεσα στις ακαδημαϊκές θέσεις του συμπεριλαμβάνονται αυτές του Έκτακτου Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, του Καθηγητή Αγγλοσαξονικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το συγγραφικό έργο του ξεκινά ήδη το 1911, όμως το πρώτο του σημαντικό έργο για τη μυθολογία της Μέσης Γης, "The Hobbit, or, there and back again", ολοκληρώνεται το 1936 και δημοσιεύεται το 1937. Τα επόμενα χρόνια βλέπει τα έργα του να εκδίδονται σε διάφορες γλώσσες και να λαμβάνουν πολλές τιμητικές διακρίσεις. Πεθαίνει το Σεπτέμβριο του 1973. Αν και δούλευε το "Silmarillion" ( το σπουδαιότερο έργο του, κατά τον ίδιο) επί 18 χρόνια δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει. Σήμερα, με περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και με τις αλλεπάλληλες επανεκδόσεις των έργων του "The Hobbit", "The lord of the rings" και "Silmarillion" σε 17 γλώσσες, ο J. R. R. Tolkien θεωρείται ο αναμφισβήτητος γενάρχης της λογοτεχνίας του φανταστικού.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
536
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.142 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση