Φιλοσοφία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φιλοσοφία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Edward Craig

Πώς πρέπει να ζούμε; Τι πραγματικά υπάρχει; Πώς γνωρίζουμε; Αυτό το ζωντανό και γοητευτικό βιβλίο αποτελεί ιδανική εισαγωγή για όποιον έχει προβληματιστεί σχετικά με την ουσία και το λόγο ύπαρξης της φιλοσοφίας. Ο Edward Craig ισχυρίζεται ότι η φιλοσοφία δεν είναι δραστηριότητα από κάποιον άλλο πλανήτη: το να γνωρίζουμε φιλοσοφία σημαίνει ακριβώς να προχωρούμε τη σκέψη μας σε έκταση και βάθος, κάτι που οι πιο πολλοί από μας κάνουμε ήδη. Επισημαίνει ότι η φιλοσοφία δεν είναι απλή διανοητική ενασχόληση: στοχαστές όπως ο Πλάτων, οι βουδιστές συγγραφείς, ο Ντεκάρτ, ο Χομπς, ο Χιούμ, ο Χέγκελ, ο Δαρβίνος, ο Μιλ και η Μποβουάρ, ανταποκρίθηκαν σε υπαρκτές ανάγκες και πραγματικά γεγονότα.

Ο Edward Craig είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και εταίρος του Churchill College.

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Γιούλη Ι. Παπαϊωάννου (Μεταφραστής)


Edward Craig

Edward Craig (Συγγραφέας)

O Edward Craig είναι Knightbridge Professor of Philosophy στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και εταίρος στο Churchill College. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συνίστανται στην ιστορία της σύγχρονης φιλοσοφίας (με έμφαση στους Hume και Kant) και στη θεωρία της γνώσης. Ενδιαφέρεται επίσης για θέματα επιστημονικής μεθοδολογίας (epistemic privacy), γλώσσας και νοήματος. Από το 1993 είναι υπότροφος της Βρετανικής Ακαδημίας, σε αναγνώριση της συμβολής του σε αυτούς τους τομείς. Ασχολείται τόσο με σύγχρονα όσο και με ιστορικά ζητήματα της θεωρίας της γνώσης. Μεταξύ 1988-1992 υπήρξε εκδότης του περιοδικού "Ratio", ενώ είχε τη γενική επιμέλεια της έκδοσης "The Routledge Encyclopedia of Philosophy" (σε 10 τόμους και σε CD-Rom), που εκδόθηκε το 1998 και αποτελεί το κυριότερο έργο αναφοράς του είδους του στην αγγλική γλώσσα. Έχει επιμεληθεί, επίσης, τη δικτυακή έκδοση της εγκυκλοπαίδειας, "REP Online". Ο καθηγητής Craig έχει διδάξει φιλοσοφία στη Γερμανία (Αμβούργο, Χαϊδελβέργη, Bayreuth), στην Αυστραλία (Μελβούρνη) και στην Ινδία (Indian Institute of Advanced Study, Shimla). Τα κυριότερα βιβλία του είναι: "David Hume: Eine Einfuhrung in seine Philosophie" (Klostermann, 1979), "The Mind of God and the Works of Man" (Oxford University Press, 1987), "Knowledge and the State of Nature" (Oxford University Press, 1990), "Was wir Wissen konnen" (Suhrkamp, 1993), "Hume on Religion" (Indian Institute of Advanced Study, 1997), "Philosophy: a Very Short Introduction" (Oxford University Press, 2002). Άρθρα του: "Berkeley΄s Attack on Abstract Ideas" ("Philosophical Review", 1968, σσ. 425-37), "The Problem of Necessary Truth", στο S. W. Blackburn (επιμ.) "Meaning, Reference and Necessity" (Cambridge University Press, 1975, σσ. 1-31), "Meaning, Use and Privacy", στο "Mind", τ.XCI, 1982, σσ. 541-64, "Arithmetic and Fact", στο I.Hacking (επιμ.) "Exercises in Analysis" (Cambridge University Press, 1985, σσ. 89-112), "Privacy and Rule-Following", στο J. Butterfield (επιμ.) "Language, Mind and Logic" (Cambridge University Press, 1986, σσ. 169-86), "Meaning and Privacy", στο Wright & Hale (επιμ.) "A Companion to the Philosophy of Language" (Basil Blackwell, 1997, σσ. 127-45). (οι πληροφορίες προέρχονται από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Cambridge: www.phil.cam.ac.uk)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
166
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.101 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση