Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδαγωγικά και γενική μεθοδολογία για τον ΑΣΕΠ
(Ψυχοπαιδαγωγικά θέματα. Σχέδια διδασκαλίας. Ερωτήσεις - απαντήσειες πολλαπλής επιλογής: Για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Ε. Αραβανής


Offer
Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων της εκπαίδευσης που πρόκειται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ προκειμένου να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση. Ειδικότερα: στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τη Γενική Διδακτική Μεθοδολογία και τα Ψυχοπαιδαγωγικά. Η θεματολογία του βιβλίου καλύπτει όλη την ύλη σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και παρουσιάζεται με τρόπο επιστημονικό, απλό και κατανοητό. Η συνολική προσέγγιση των θεμάτων γίνεται με το συνδυασμό θεωρίας και πράξης και με σχέδια διδασκαλίας στο πλαίσιο της διαθεματικότητας και του project.

Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που ήδη υπηρετούν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν με επιτυχία τη διδακτική τους εμπειρία στη διαδικασία της μάθησης. Η πολυετής πείρα του συγγραφέα ως πανεπιστημιακού καθηγητή της Παιδαγωγικής Επιστήμης αποτελεί σοβαρή ένδειξη για την επιτυχία αυτή.

24χ17 εκ., 576 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Η Βιβλιοθήκη των Διαγωνισμών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.07 (Παιδαγωγική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-333-492-7
ISBN (10ψήφιο): 960-333-492-8
Βάρος: 0.916 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.58
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Ε. Αραβανής γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τις βασικές σπουδές. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και μετεκπαιδεύθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης όπου πήρε τους τίτλους: Δίπλωμα της Παιδαγωγικής (Dip. Ed.) και Master (M.Ed.). Δίδαξε στην πρωτοβάθμια, στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Ως ειδικός πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα της Παιδαγωγικής. Επίσης στη μετεκπαίδευση των δασκάλων και νηπιαγωγών στα Π.Ε.Κ. Αθηνών και Πειραιά. Σήμερα διδάσκει, ως επίκουρος καθηγητής, κοινωνιολογία της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει γράψει βιβλία μεταξύ των οποίων: "Κοινωνιολογία και αγωγή" (1974), "Οι σχέσεις δασκάλου και μαθητή από ψυχολογική και κοινωνιολογική άποψη" (1977), "Το παιδικό παιχνίδι" (1978), "Ο ρόλος του δασκάλου στη σύγχρονη εκπαίδευση" 91983), "Βασικές αρχές κοινωνιολογίας της παιδείας" (1991), "Πειθαρχία και εκπαίδευση" (1996), "Αυθεντία και εκπαίδευση" (1997), "Ψυχοκοινωνιολογία και εκπαίδευση" (2000) και έχει δημοσιεύσει εργασίες και μελέτες σε παιδαγωγικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.