Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθηματικά για εκπαιδευτικούς
Συγγραφέας:   Σωτήρης Ε. Λουρίδας


Μαθηματικά για εκπαιδευτικούς
Ο Α.Σ.Ε.Π. μας προβλημάτισε αφού οι συνάδελφοι μαθηματικοί θα έπρεπε να αναλώσουν χρόνο και χρήμα ώστε να ενημερωθούν υπεύθυνα για την ύλη πάνω στην οποία θα έπρεπε να διαγωνισθούν.
Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο (ένα είδος μηχανισμού προπόνησης), που θα περιείχε πολλές λυμένες ασκήσεις και ασκήσεις πολλαπλής επιλογής. Επίσης, στο βιβλίο αυτό, αναφερόμαστε και στη θεωρία, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο, αφού σαν βάση έχουμε τα επίσημα βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Όμως πιστεύουμε, ακράδαντα ότι το εγχείρημα αυτό είναι εξίσου σημαντικό και για τους συναδέλφους μαθηματικούς γενικότερα, για τους φοιτητές των θετικών σχολών και τους μαθητές οι οποίοι έχουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά. Το αν επιτύχαμε ή όχι στους στόχους μας, τίθεται με κάθε ειλικρίνεια στην κρίση σας. Για λόγους μαθηματικής δεοντολογίας, υπάρχουν ορισμένες προεκτάσεις μας που υπερβαίνουν στο πνεύμα του ΑΣΕΠ. Αυτές μπορούν να παραληφθούν κατά την πρώτη ανάγνωση και σημειώνονται με αστερίσκο στα περιεχόμενα. Επίσης μπορούν να παραληφθούν εξεζητημένες γεωμετρικές ενότητες.
(Από τον πρόλογο του βιβλίου).
Σωτήρης Ε. Λουρίδας.

30χ21 εκ., 505 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-89549-1-5
ISBN (10ψήφιο): 960-89549-1-6
Βάρος: 1.567 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
53.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λουρίδας, Σωτήρης Ε.
O Σωτήρης Λουρίδας είναι πτυχιούχος του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην διαφορική γεωμετρία από το Πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ. Μέλος της ομάδας των προπονητών καθηγητών των εθνικών ομάδων των μαθηματικών που συγκροτούνται για να λάβουν μέρος στους μαθηματικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και τους διεθνείς: Β.Μ.Ο (Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες), Μεσογειακές Βαλκανικές Ολυμπιάδες, Ι.Μ.Ο (Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα). Συγγραφέας των βιβλίων «Γεωμετρία», «Μαθηματικές Ολυμπιάδες», «Βαλκανικές Ολυμπιάδες» της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία). Υπεύθυνος της «Άσκησης του μήνα» της Ε.Μ.Ε. και μέλος της συντακτικής επιτροπής του μαθηματικού περιοδικού «Ευκλείδης Β΄» της Ε.Μ.Ε. Συμμετέχει στην επιτροπή διεξαγωγής μαθηματικών συνεδρίων. Μέλος της Ε.Μ.Ε., της Α.Μ.S (American Mathematical Society), της «Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας» και της «Κυπριακής Αστροναυτικής Εταιρείας». Εισηγητής Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Problems coordinator της Ι.Μ.Ο (επιτροπής 45ης μαθηματικής Ολυμπιάδας). Θεματολόγος για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε, της Β.Μ.Ο, της Ι.Μ.Ο. Εύφημος μνεία από το Μ.Ι.Τ (Massachusetts Institute of Technology U.S.A.) Αρθρογράφος σε ελληνικά μαθηματικά περιοδικά σε επίπεδο μεθόδων επίλυσης και κατασκευής προβλημάτων επιπέδου Ολυμπιάδων και Βαλκανιάδων αλλά και διεθνών επιστημονικών μαθηματικών περιοδικών όπως το «Οctagon» και το «American mathematical monthly». Αρχηγός μαθηματικών αποστολών για τη συμμετοχή σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς. Συγγραφέας του βιβλίου για φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ «Ολοκληρώματα 1» που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη ενώ είναι στο στάδιο της παραγωγής τα εξής: «Ολοκληρώματα 2», «Διαφορικές εξισώσεις», «Διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους», «Ακολουθίες-σειρές». Επί σειρά ετών καθηγητής μαθηματικών Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.