Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προγραμματισμός για μηχανικούς με την Fortran 95/2003
Συγγραφέας:   Βασίλειος Χ. Μούσας


Προγραμματισμός για μηχανικούς με την Fortran 95/2003
Στη φυσική μας γλώσσα χρησιμοποιούμε μόνο μερικές εκατοντάδες λέξεις για τη καθημερινή μας επικοινωνία ενώ αναγνωρίζουμε πολλές χιλιάδες τις οποίες χρησιμοποιούμε σε πιο ειδικές περιπτώσεις, ανάλογα με την εμπειρία που διαθέτουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γλώσσες προγραμματισμού. Ένα μέρος τους θεωρείται βασικό και χρησιμοποιείται από όλους σε κάθε πρόγραμμα απλό ή σύνθετο, ενώ ένα άλλο μέρος τους εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις προγραμμάτων και από πιο έμπειρους προγραμματιστές. Για το λόγο αυτό, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος ασχολείται με τα βασικά στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού, με τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί η πλειοψηφία των επιστημονικών εφαρμογών που χρειάζεται ένας μηχανικός. Το πρώτο μέρος απευθύνεται αφ΄ ενός σε σπουδαστές με το στοιχειώδες (για μηχανικούς) μαθηματικό υπόβαθρο, οι οποίοι μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα μηχανικών με προγραμματισμό, αφ΄ ετέρου σε μηχανικούς που είναι αρχάριοι στη Fortran ή τον προγραμματισμό γενικότερα.
Το δεύτερο μέρος παρουσιάζει πιο σύνθετα στοιχεία και προχωρημένες μεθόδους της κάθε γλώσσας για απαιτητικότερες εφαρμογές και για πιο έμπειρους προγραμματιστές, απαιτεί δε, μεγαλύτερο μαθηματικό και τεχνικό υπόβαθρο. Οι προχωρημένες μέθοδοι προγραμματισμού μιας γλώσσας, αν και δεν χρειάζονται συνήθως στους "απλούς χρήστες-προγραμματιστές", είναι απαραίτητες για τους μηχανικούς που ασχολούνται με την "έρευνα & ανάπτυξη" και με τη δημιουργία ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων και εφαρμογών.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 305 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.13 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γλώσσες προγραμματισμού), 620.1 (Μηχανική, Εφαρμοσμένη)
ISBN: 978-960-411-567-9
ISBN (10ψήφιο): 960-411-567-7
Βάρος: 0.597 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
23.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.