Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διδασκαλία του λεξιλογίου της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας
(Λεξικογραφική εφαρμογή: Μέθοδος εκμάθησης του λεξιλογίου μέσω των μορφημάτων που κατασκευάζουν τις λέξεις: Επίπεδο μέσων - προχωρημένων)
Συγγραφέας:   Βούλα Κίτσα


Η διδασκαλία του λεξιλογίου της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας
Το βιβλίο αποτελεί ένα βοήθημα διδασκαλίας του λεξιλογίου και απευθύνεται σε σπουδαστές της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας που βρίσκονται στο μέσο ή το προχωρημένο στάδιο. Πρόκειται για μια μέθοδο διδασκαλίας του λεξιλογίου μέσω των μορφημάτων που κατασκευάζουν τις λέξεις. Το υλικό του βιβλίου περιλαμβάνει 200 περίπου μορφήματα, αντλημένα από δυο Λεξικά που εκδόθηκαν από το Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη, το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής και το Αντίστροφο Λεξικό της Νέας Ελληνικής. Προθήματα, επιθήματα, συνθετικά, οι αλλομορφικές και σημασιολογικές ποικιλίες, η λόγια ή η λαϊκή χρήση των λέξεων δίνονται ομαδοποιημένα και πλαισιώνονται με παραδείγματα, ασκήσεις και αυθεντικά κείμενα.
Το υλικό του εγχειριδίου κατηγοριοποιείται με κριτήριο τη σημασία των λέξεων και βάσει πορισμάτων της επιστήμης της Μορφολογίας Παραγωγής, σε συνδυασμό με τη Λεξικογραφία και τη Διδακτική της ξένης γλώσσας. Είναι εύχρηστο και ευπροσάρμοστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους τάξη, αρκεί να αφιερωθούν λίγα μόνο λεπτά. Στοχεύει στο να εκθέσει το σπουδαστή σε μεγάλο αριθμό λέξεων, ταξινομημένων με τρόπο συστηματικό, ώστε να μπορεί να μαθαίνει, αλλά και να προβλέπει τη σημασία των άγνωστων λέξεων που συναντά, καθώς κατανοεί τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν το λεξιλόγιο της ελληνικής. Με το παρόν πόνημα όχι μόνο καλύπτεται ένα κενό στο χώρο της διδασκαλίας του λεξιλογίου για προχωρημένους σπουδαστές που μαθαίνουν ελληνικά, αλλά παράλληλα και ο γηγενής ομιλητής ενημερώνεται, προβληματίζεται κι ευαισθητοποιείται για τη γλώσσα του.

29χ21 εκ., 199 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 483 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Λεξικά), 480.24 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Διδακτικά βιβλία για ξένους), 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία)
Άλλα πρόσωπα: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Τμήμα Λεξικογραφίας (Φορέας)
ISBN: 978-960-7779-37-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7779-37-1
Βάρος: 0.65 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.