Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης
Συγγραφέας:   Neil J. Salkind


Offer

Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης ψυχολογικής ανάπτυξης μέσα από τη διαδοχή των αλλαγών που συντελούνται ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης βιολογικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων. Για ποιους λόγους η συμπεριφορά μας κατά την ενήλικη ζωή είναι τόσο διαφορετική από την αντίστοιχη της νηπιακής μας ηλικίας; Οι αλλαγές που βιώνουμε επισυμβαίνουν ξαφνικά ή χαρακτηρίζονται από μια ήπια, προβλέψιμη ροή; Ο Neil J. Salkind σχολιάζει τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που αφορούν την ψυχολογική ανάπτυξη για να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα εξελικτικά δρώμενα από τη βρεφική ηλικία έως τα ύστερα χρόνια.
Τα κυριότερα βιολογικά, ψυχαναλυτικά, συμπεριφορικά και γνωστικο-εξελικτικά μοντέλα ερμηνείας της ανθρώπινης ανάπτυξης αναλύονται στο βιβλίο αυτό κατά τρόπο περιεκτικό. Πέρα από τη σύντομη αναφορά στο ιστορικό υπόβαθρο κάθε ερμηνείας, η ανάλυση της κάθε θεωρίας περιλαμβάνει και τις δυνατότητες εφαρμογών της σε ποικίλες διαστάσεις της ανάπτυξης, όπως είναι η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, οι ατομικές διαφορές, η εφηβεία και η κοινωνιοβιολογία.
Στα προέχοντα γνωρίσματα του κειμένου συγκαταλέγονται:
- Ένα καταληκτικό, συνεκτικό κεφάλαιο στο οποίο επιχειρείται σύγκριση των ερμηνευτικών μοντέλων, με σημείο αναφοράς τα έξι κατά Sidman κριτήρια αποτίμησης μιας θεωρίας και με απώτερο στόχο να αποκτήσει ο αναγνώστης την ικανότητα αξιολόγησης μιας θεωρίας.
- Η διεισδυτική παρουσίαση των κλασικών προσεγγίσεων κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σε όλο το εύρος της ζωής.
- Οι παιδαγωγικές αναφορές. Ανάμεσά τους, η παράθεση αποφθεγμάτων πριν από κάθε κεφάλαιο, τα επεξηγηματικά πλαίσια για επιμέρους ζητήματα, οι όροι-κλειδιά, το γλωσσάριο και η καταγραφή δικτυακών τόπων για περαιτέρω σχετική ενημέρωση. Οι αναφορές αυτές ενισχύουν την από μέρους του αναγνώστη κατανόηση της ανθρώπινης καθημερινής συμπεριφοράς.
"Η Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης" απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της συμπεριφοράς, και ειδικότερα σε φοιτητές Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής.


26χ20 εκ., 398 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες: Παιδαγωγικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.7 (Ψυχολογία, Εξελικτική), 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία ), 305.231 (Παιδιά - Ανάπτυξη)
Άλλα πρόσωπα: Διομήδης Μαρκουλής (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-16-2187-6
ISBN (10ψήφιο): 960-16-2187-3
Βάρος: 0.859 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
38.54
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Neil J. Salkind είναι, εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, μέλος του διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Ψυχολογίας και Έρευνας για την Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου του Κάνσας στις Η.Π.Α. Τα διδακτικά του αντικείμενα περιλαμβάνουν τις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης, την ανάπτυξη σε όλο το εύρος της ζωής, στατιστική και μεθοδολογία έρευνας. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στην ανθρώπινη ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει αρκετά κείμενα υπό μορφή πανεπιστημιακών παραδόσεων. Από το 1989 έως το 2002 υπήρξε εκδότης της επιτομής "Child Development Abstracts and Bibliography". Είναι δραστήριο μέλος της Society for Research in Child Development". Ζει στο Λόρενς του Κάνσας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.