Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασύρματα δίκτυα

Offer
Ο τομέας των ασύρματων δικτύων είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και αποτελεί ένα πεδίο εξαιρετικά πρόσφορο για έρευνα. Μάλιστα, η εξέλιξη των ασύρματων δικτύων ακολουθεί αλματώδεις ρυθμούς, καθιστώντας τα διαρκώς πιο αποτελεσματικά και επικερδή.
Το βιβλίο αυτό καλύπτει σε βάθος το μεγάλο εύρος των εναλλακτικών λύσεων που προσφέρουν σήμερα οι ασύρματες τεχνολογίες. Αναφέρεται στους κεντρικούς άξονες του αντικειμένου και αποτελεί ένα περιεκτικό και ολοκληρωμένο σημείο αναφοράς για το μηχανικό δικτύων, τον ερευνητή, καθώς και το φοιτητή κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Το βιβλίο καλύπτει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
- Αναφέρεται σε θέματα που αποτελούν τους θεμελιώδεις άξονες των ασύρματων δικτύων, όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά διάδοσης του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, οι τεχνικές διαμόρφωσης πολλαπλής πρόσβασης και βελτίωσης απόδοσης, και οι έννοιες των κυψελικών και αδόμητων συστημάτων.
- Παρουσιάζει τα παλιά αναλογικά κυψελικά συστήματα (1η Γενιά, 1G), τις αρχιτεκτονικές των συστημάτων 2ης Γενιάς (2G), που υποστηρίζουν φωνή και μεταφορά δεδομένων, και χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα, ενώ αναφέρεται και στον ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο της 3ης Γενιάς κυψελικών δικτύων (3G).
- Αναφέρεται στην πιθανή μορφή των συστημάτων Τέταρτης Γενιάς (4G) και εφεξής.
- Περιγράφει δορυφορικά συστήματα, συστήματα Σταθερών Ασύρματων συνδέσεων, Ασύρματα Τοπικά Δίκτυα (WLAN), συστήματα Ασύρματου ATM, αδόμητα (ad hoc) συστήματα, Δίκτυα Προσωπικής Περιοχής (Personal Area Networks, PANs), και εξετάζει ζητήματα ασφάλειας.
- Καλύπτει θέματα προσομοίωσης και μοντελοποίησης.

24χ17 εκ., 584 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.65 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα), 621.382 (Τηλεπικοινωνία - Δίκτυα)
Άλλα πρόσωπα: Πέτρος Νικοπολιτίδης (Μεταφραστής) , Θωμάς Λάγκας (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-209-989-6
ISBN (10ψήφιο): 960-209-989-5
Βάρος: 1.229 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
59.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Πομπόρτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.