Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα κλειδιά για την έκθεση
(Οδηγίες και συμβουλές για την έκθεση και την περίληψη: Αναπτυγμένα θέματα έκθεσης: Κριτήρια αξιολόγησης)
Συγγραφέας:   Άννυ Θεοδούλου


Τα κλειδιά για την έκθεση
Το βιβλίο απευθύνεται στους μαθητές του Λυκείου και κυρίως στους υποψήφιους για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει και τους διδάσκοντες το συγκεκριμένο μάθημα, προκειμένου να αντλήσουν κείμενα, θέματα και ασκήσεις, για να τα χρησιμοποιήσουν ως υλικό στήριξης του διδακτικού τους έργου.
Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε τρία μέρη:
Μέρος πρώτο: Οδηγίες και συμβουλές προς τους μαθητές για τη σύνθεση του κειμένου της Έκθεσης και της Περίληψης. Στο σημείο αυτό περιγράφεται βήμα-βήμα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο μαθητής, προκειμένου να ξετυλίξει τις σκέψεις του και να διατυπώσει με σαφήνεια και πειστικότητα τις απόψεις του. Οι οδηγίες άπτονται τόσο του περιεχομένου όσο και της μορφής και της δομής του κειμένου.
Μέρος δεύτερο: Αναπτυγμένα σχεδιαγράμματα αλλά και ολοκληρωμένα κείμενα-υποδείγματα που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.
Μέρος τρίτο: Αποσπάσματα από διάφορα κείμενα Ελλήνων και ξένων λογίων, διανοητών και δημοσιογράφων, που συνοδεύονται από διάφορες ασκήσεις, όπως αυτές που προβλέπεται να δίνονται κατά τη γραπτή δοκιμασία (στις προτεινόμενες ασκήσεις περιλαμβάνεται συχνά η περίληψη ή το σχεδιάγραμμα του δοθέντος κειμένου ή ανάλογο θέμα έκθεσης προς ανάπτυξη).
Μετά την εκφώνηση των ασκήσεων παρατίθενται οι ορθές απαντήσεις, ώστε να μπορεί ο μαθητής να αξιολογήσει την προσπάθεια του.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.3 (Εκθέσεις (Μαθητικές) - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-8229-68-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8229-68-5
Βάρος: 0.571 κιλά
Εκδότης: Εντός
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Θεοδούλου, Άννυ
Η Άννυ Θεοδούλου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα από Αιγυπτιώτες γονείς που μόλις είχαν αφήσει πίσω τους την Αλεξάνδρεια. Το 1977 εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Κατά τη δεκαετία 1975-1985 συμμετείχε σε διάφορους πολιτικούς, πολιτιστικούς και σχετικούς με τα γυναικεία θέματα φορείς. Το 1981 ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών στην Πράγα. Ασχολήθηκε, επίσης, με το θέατρο παρακολουθώντας σεμινάρια θεατρικών σπουδών και συμμετέχοντας σε διάφορους ερασιτεχνικούς θιάσους, όπου πρωταγωνίστησε σε έργα αρχαίων κλασικών καθώς και έργα του νεοελληνικού και ευρωπαϊκού ρεπερτορίου. Από το 1982 εργάζεται ως φιλόλογος, επικεντρώνοντας την επαγγελματική της δραστηριότητα στην προετοιμασία των υποψηφίων για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.