Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαίδευση στην επεξεργασία κειμένου OpenOffice.org Writer
Συγγραφέας:   Θοδωρής Κασκάλης


Εκπαίδευση στην επεξεργασία κειμένου OpenOffice.org Writer
[...] Τα κεφάλαια του βιβλίου διαρθρώνονται ως εξής:
- Στο κεφάλαιο 1 παρουσιάζουμε τον τρόπο εγκατάστασης του πακέτου εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org και συγκεκριμένα της ελληνικής έκδοσης για MS Windows που περιέχεται στο συνοδευτικό CD του βιβλίου.
- Το κεφάλαιο 2 παρουσιάζει συνολικά το περιβάλλον του Writer και αποσκοπεί στην εξοικείωση του χρήστη με το πρόγραμμα, πριν αυτός ξεκινήσει να δημιουργεί τα έγγραφα του.
- Το κεφάλαιο 3 ασχολείται με τη διαχείριση αρχείων μέσα στον Writer, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργεί, θα αποθηκεύει και θα ανοίγει τα διάφορα έγγραφά του. Επίσης, στο κεφάλαιο αυτό εξηγούνται οι μέθοδοι μετακίνησης μέσα σε ένα έγγραφο.
- Το κεφάλαιο 4 δίνει έμφαση στην πρωτογενή δημιουργία κειμένου. Η δακτυλογράφηση, η αντιγραφή, η μετακίνηση και ο ορθογραφικός έλεγχος αποτελούν τα σημαντικά τμήματα του.
- Το κεφάλαιο 5 αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του βιβλίου και διαπραγματεύεται τη μορφοποίηση του κειμένου. Η έκταση του κεφαλαίου δικαιολογείται βεβαίως από το γεγονός της συγκέντρωσης των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων χαρακτηριστικών, που αναδεικνύουν την αξία των επεξεργαστών κειμένου.
- Το κεφάλαιο 6 είναι αφιερωμένο στους πίνακες και στη λογική της παρουσίασης της πληροφορίας μέσω πινάκων.
- Το κεφάλαιο 7 ασχολείται με την εκτύπωση των εγγράφων μας και παρουσιάζει τις παρεχόμενες δυνατότητες πριν φτάσουμε στον τελικό σκοπό της δημιουργίας των εγγράφων μας.
- Το κεφάλαιο 8 είναι αφιερωμένο στην εισαγωγή και διαχείριση εικόνων μέσα σε ένα έγγραφο. Τα σύγχρονα έγγραφα, πλέον, δεν περιλαμβάνουν μόνον κείμενο και γι΄ αυτό αφιερώνονται δύο κεφάλαια (8 και 9) στο ζήτημα αυτό.
- Το κεφάλαιο 9 διαπραγματεύεται τη σχεδίαση αντικειμένων μέσα στο ίδιο το περιβάλλον του επεξεργαστή κειμένου.
- Τέλος, το κεφάλαιο 10 περιλαμβάνει τα πιο προχωρημένα ζητήματα χρήσης ενός επεξεργαστή κειμένου. Δεν εγκαταλείψαμε τις γραφομηχανές μόνο για το ζήτημα της καλαισθησίας, αλλά και για τις ευκολίες της αυτόματης αρίθμησης σελίδων, της δημιουργίας μαθηματικών τύπων ή της άμεσης και ομοιόμορφης κατασκευής πινάκων περιεχομένων και βιβλιογραφικών αναφορών. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 005.307 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-418-120-9
ISBN (10ψήφιο): 960-418-120-3
Βάρος: 0.488 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
14.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.