Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προγραμματισμός και οργάνωση των έργων
(Μέθοδοι και τεχνικές)
Συγγραφέας:   Σεραφείμ Πολύζος


Προγραμματισμός και οργάνωση των έργων
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στον προγραμματισμό και τη διαχείριση των έργων. Τόσο το μέγεθος των έργων, όσο και το μέγεθος των κατασκευαστικών επιχειρήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ έχουν εισαχθεί νέες μέθοδοι χρηματοδότησης και ελέγχου των έργων και των επιχειρήσεων (συγχρηματοδότηση, leasing, διαχείριση ποιότητας). Οι μεταβολές αυτές επιβάλλουν τη χρήση νέων επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών στον προγραμματισμό των έργων και τη διαχείριση των προβλημάτων παραγωγής και αντικειμενική αξιολόγηση των παραγόντων οι οποίοι δημιουργούν τα προβλήματα. Πλέον, η οργάνωση των έργων δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στη διαίσθηση και την εμπειρία των διοικούντων.

Η μεγέθυνση των κατασκευαστικών επιχειρήσεων διαφοροποίησε την οργάνωσή τους και οδήγησε σε αποκέντρωση των δραστηριοτήτων τους και τη μείωση του "συγκεντρωτισμού" στη λήψη των αποφάσεων. Η συγκρότηση των κατασκευαστικών επιχειρήσεων έγινε περισσότερο πολύπλοκη, και οι δραστηριότητές τους πρέπει πολλές φορές να κατανεμηθούν σε διάφορους φορείς εντός του πλαισίου κάθε επιχείρισης. Αυτό επιβάλλει καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της γενικότερης επιδίωξης για μεγιστοποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει βασικά θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης των τεχνικών έργων. Περιλαμβάνει δεκαέξι κεφάλαια, τα οποία αναφέρονται σε βασικά στοιχεία της νομοθεσίας περί δημοσίων έργων και την εφαρμογή της στη διαδικασία κατασκευής των έργων, στη χρήση των μεθόδων leasing στα τεχνικά έργα, στα συχρηματοδοτούμενα έργα, στην οργάνωση και τη διοίκηση εργοταξίων, στη διαχείριση της ποιότητας και στη χρήση των μεθόδων της επιχειρησιακής έρευνας στα κατασκευαστικά έργα.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 513 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.404 (Διαχείριση έργου)
ISBN: 978-960-418-121-6
ISBN (10ψήφιο): 960-418-121-1
Βάρος: 1.118 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Σεραφείμ Πολύζος έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Οικονομολόγου από το Πανεπιστημίο Μακεδονίας. Είναι διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει ασχοληθεί με την οργάνωση και τη διαχείριση έργων ως επιβλέπων μηχανικός σε έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ (έργα κατασκευής Φράγματος Σμοκόβου, έργα εκτροπής Αχελώου, κ.ά.), και έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, στο Τμήμα Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΤΕΙ Λάρισας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.