Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχαία λογοτεχνική θεωρία
(Εισαγωγή στον Αριστοτέλη, τον Οράτιο και τον "Λογγίνο")
Συγγραφέας:   Manfred Fuhrmann


Αρχαία λογοτεχνική θεωρία
Το βιβλίο θεωρείται κλασικό έργο εδώ και πολλά χρόνια. Καθιστά προσπελάσιμη αυτή τη γνωστική περιοχή ακόμα και σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις γλώσσες και τα έργα της αρχαιότητας. Εξετάζονται τα τρία σημαντικότερα σωζόμενα διδακτικά συγγράμματα της αρχαίας λογοτεχνικής θεωρίας: Η "Ποιητική" του Αριστοτέλη, η "Ars poetica" του Ορατίου και το σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, καθώς και οι κύριοι όροι τους: η φιλοσοφική, σε ανεπεξέργαστο ύφος διατυπωμένη "Ποιητική" του Αριστοτέλη του 4ου αι. π.Χ., η έμμετρη, γραμμένη μάλλον σε τόνο καθημερινής ομιλίας "Ars poetica" του Οράτιου (κυκλοφόρησε το 14 μ.Χ.) και το προορισμένο για πολιτικούς και ρήτορες σύγγραμμα "Περί ύψους" του Ψευδο-Λογγίνου, του 1ου αι. μ.Χ.
Στην ελληνική έκδοση προστέθηκαν σε παράρτημα τα σχετικά αρχαία κείμενα με την άδεια του συγγραφέα και του εκδότη.


Σημείωση: Η έκδοση του έργου ενισχύθηκε οικονομικά από το Ινστιτούτο Goethe. Περιλαμβάνει παράρτημα με τα αρχαία κείμενα. Αναγραφόμενη ημερομηνία έκδοσης: 2007 [sic].

21χ14 εκ., 470 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 870 (Λατινική γραμματεία - Ερμηνεία και κριτική), 880.09 (Ελληνική γραμματεία, Αρχαία - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Δανιήλ Ι. Ιακώβ (Επιμελητής) , Μαρία Καίσαρ (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-206-546-4
ISBN (10ψήφιο): 960-206-546-Χ
Βάρος: 0.662 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
42.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Fuhrmann, Manfred
Ο Manfred Fuhrman (1925-2006) διετέλεσε καθηγητής της κλασικής φιλολογίας στα πανεπιστήμια του Κιέλου και της Κωνσταντίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονταν η ύστερη αρχαιότητα, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ρητορική και η λογοτεχνική θεωρία της αρχαιότητας. Οι μεταφράσεις των λόγων του Κικέρωνα που εκπονήθηκε θεωρούνται υποδειγματικές. Από τον εκδοτικό οίκο "Artemis & Winkler" κυκλοφορούν επίσης οι μονογραφίες του "Die antike Rhetorik" (1984), "Cicero und die roemisch Republik" (1989), "Rom in der Spaetantike" (1994) και "Europas fremd gewordene Fundamente" (1995).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.