Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ωτορινολαρυγγολογία
(Παθολογία, χειρουργική κεφαλής και τραχήλου)

Ωτορινολαρυγγολογία
Τις τελευταίες δεκαετίες, η αδιάκοπη επιστημονική έρευνα (βασική, κλινική και τεχνολογική), επέφερε και εξακολουθεί να επιφέρει επαναστατικές εξελίξεις σ΄ όλους τους τομείς της ιατρικής επιστήμης. Η αύξηση των γνώσεων, η κατανόηση της αιτιοπαθογένειας πολλών παθήσεων, αλλά και η χρησιμοποίηση σπουδαίου τεχνολογικού εξοπλισμού, βελτίωσαν την διάγνωση και θεραπεία. Η μακροζωία, η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο διαφορετικός τρόπος διαβίωσης, αλλά και η βελτίωση των διαγνωστικών μέσων, συνέβαλαν ώστε η ογκολογία της περιοχής, οι αλλεργίες και οι τραυματισμοί να αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας του Ωτορινολαρυγγολόγου. Με τις αποκτηθείσες γνώσεις, αναπτύχθηκαν επί μέρους τομείς της ωτορινολαρυγγολογίας, όπως η ογκολογία της κεφαλής και του τραχήλου, η ωτονευρολογία, η παιδική ωτορινολαρυγγολογία και καθιερώθηκαν νέες χειρουργικές τεχνικές, όπως η ενδοσκοπική -μικροσκοπική χειρουργική μύτης και παραρρινίων κόλπων, η φωνοχειρουργική, η εμφύτευση κοχλιακών εμφυτευμάτων, η χειρουργική της βάσεως του κρανίου και η χειρουργική με Laser.
Μέσα στα πλαίσια των νέων αυτών δεδομένων, όχι μόνο η προπτυχιακή, αλλά και η μεταπτυχιακή και η δια βίου συνεχιζόμενη εκπαίδευση (η οποία πλέον είναι αναγκαία), αποσκοπούν στην απόκτηση πρακτικών και χρήσιμων νέων γνώσεων. Όμως σήμερα, που η μετάδοση της γνώσης μέσω του διαδικτύου είναι ακαριαία, αλλά και ανεξέλεγκτη, θεωρείται κάτι περισσότερο από αναγκαία, η ύπαρξη ενός "κλασσικού" και σύγχρονου συγγράμματος, το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς και οδηγό για κάθε νέα γνώση, τόσο στους νεότερους, όσο και στους παλαιότερους ιατρούς, ειδικούς και μη. Ελπίζουμε, ότι το παρόν σύγγραμμα, το οποίο αποτελεί βελτιωμένη και επηυξημένη έκδοση του, υπό τον καθηγητή Ιωάννη Δανιηλίδη, εκδοθέντος προ τετραετίας (2002) συγγράμματος, με τον τίτλο "Κλινική ωτορινολαρυγγολογία και στοιχεία χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου", θα καλύψει αυτό το κενό. [...] (από τον πρόλογο των συγγραφέων)

29χ21 εκ., 507 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 617.8 (Ωτορινολαρυγγολογία)
ISBN: 978-960-12-1559-4
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1559-Χ
Βάρος: 1.979 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
95.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

84.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ασημακόπουλος, Δημήτριος Α.
Γεννήθηκε στη Κατοχή - Μεσολογγίου. Πτυχίο Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1975 με το βαθμό "Λίαν Καλώς". Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία ως οπλίτης Ιατρός του Υγειονομικού, Αγροτικός Ιατρός στη Δομνίστα Καρπενησίου και Σταμνά Μεσολογγίου. Έμμισθος βοηθός στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Το 1980 απέκτησε την ειδικότητα τον Ωτορινολαρυγγολόγου. Το 1982 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το βαθμό "Άριστα". Μετεκπαιδεύτηκε για δυόμισι χρόνια περίπου στη Γαλλία, σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Ωτορινολαρυγγολογικά κέντρα (ο ένας χρόνος ως υπότροφος du College de Medecine des Hopitaux de Paris). Έγραψε δύο Πανεπιστημιακές επιστημονικές μονογραφίες και απέκτησε 4 Γαλλικά Πανεπιστημιακά Διπλώματα -Τίτλους. Επιμελητής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών, και ακολούθως Επιμελητής Α του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας". Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (μετά από αντίστοιχες ακαδημαϊκές κρίσεις). Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1994-95 και 1996-97). Διευθυντής Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Διευθυντής του Τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων οργάνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εκλεγμένος, 2004 - 2007). Περίπου 300 επιστημονικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά ή ανακοινώθηκαν σε Ιατρικά συνέδρια. Απ΄ αυτές περισσότερες από 70 αφορούν επιστημονικά άρθρα σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.