Ο θεραπευτής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο θεραπευτής

Διηγήματα

Ηλίας Φλωράκης

5.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604224869

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Oι ήρωες είναι καθημερινοί άνθρωποι που περιπλανώνται ανάμεσα στους ονειρόκοσμους και την πραγματικότητα. Με βασικό τους όπλο το χιούμορ, συνειδητοποιούν τις ικανότητες που έχουν να ταξιδεύουν ανάμεσα στους κόσμους, θέλοντας να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και την αφάνεια ψάχνωντας την Ουτοπία του Ονείρου. Ονειροβάτες που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να γιατρέψουν, καλώντας τον Θεραπευτή και ανώνυμοι πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, σαν τον Ακυμάτιστο Τζο, που έχουν εγκλωβιστεί σαν φαντάσματα στην επαναληψιμότητα των λαθών τους, κάνοντας Ονειρόκυκλους. Κοιμηθείτε και όταν ξυπνήσετε θα δείτε ότι όλα άλλαξαν στην Λεωφόρο, γιατί ακόμα και Το Φεγγάρι δεν είναι πάντοτε το ίδιο.
Ηλίας Φλωράκης

Ηλίας Φλωράκης (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Φλωράκης γεννήθηκε το 1972 στη Φρανφούρτη. Σπούδασε Πληροφορική και Ηλεκτρονικός και δούλεψε πολλά χρόνια σε πολλά πόστα. Πωλητής, ηλεκτρονικός, υπεύθυνος μηχανογράφησης, μόνιμος συντάκτης του περιοδικού RAM (ΔΟΛ), ΙΤ σε εταιρείες όπως τα Metropolis κ.α. Διδάσκει πάνω από 15 χρόνια σε ιδιωτικές σχολές, αλλά τα τελευταία 5 χρόνια, συνεργάζεται με την ΜΚΟ "50και Ελλάς", διδάσκοντας Υπολογιστές και Νέες Τεχνολογίες σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Παράλληλα κατέχει πάνω από 60 παγκόσμια ρεκόρ σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Καλλιτεχνικά ξεκίνησε ως συγγραφέας με "Το μπαράκι του Τσάρλι" (εκδ. Καστανιώτη), συλλογή παράξενων ιστοριών μαύρου χιούμορ, και "ο Θεραπευτής" (εκδ. Άγκυρα), συλλογή ιστοριών με παράλληλους κόσμους και ταξίδια στο υποσυνείδητο, και πολλές δημοσιεύσεις και βραβεύσεις στον χώρο της λογοτεχνίας. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Ashinart από το 2006. Το 2011 έγραψε και σκηνοθέτησε τον θεατρικό μονόλογο "Je t’aime", που κέρδισε Βραβείο Πρωτότυπου Κειμένου και Έπαινο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Σατυρικού Θεάτρου της Πάτρας, ενώ το 2011 ανεβάζει την μαύρη κωμωδία "White Pages". Από το 2012, ασχολείται με το σενάριο, το μοντάζ και την σκηνοθεσία στον κινηματογράφο. Έχει γυρίσει τις ταινίες "The Product Manager", η οποία επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες του San Francisco Greek Film Festival, "a Simple Story", Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, "The Concert", Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Φανταστικού της Ηλιούπολης. Οι ταινίες συμμετείχαν και στο διαγωνιστικό τμήμα πολλών φεστιβάλ του εξωτερικού. Το 2014 ξεκίνησε το CineLike Lab, εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά Δημοτικού. Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
287
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.448 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση