Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική της τεχνολογίας
Συγγραφέας:   Νίκος Βερναρδάκης


Offer
Η θεώρηση του πεδίου της Οικονομικής της Τεχνολογίας όπως επιχειρείται σʼ αυτό το εγχειρίδιο στην ουσία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια προσέγγισης, κατανόησης, και οριοθέτησης του συνόλου των θεμάτων που το απαρτίζουν και αποβλέπει στο να διευκρινίσει την αλληλουχία τους και τις διασυνδέσεις μεταξύ τους αλλά και με άλλα θέματα, παρουσιάζοντας ένα ενιαίο σύνολο. Αυτά συνεπάγονται μεταξύ άλλων ότι η προσέγγιση αυτή θα πρέπει επίσης να αναπτύξει το αναγκαίο θεωρητικό υπόβαθρο, να συνδέσει το όλο θέμα μέσω μιας λογικής σʼ ένα σύνολο, να το εντάξει σε σχέση με άλλα πεδία τόσο της Οικονομικής Επιστήμης όσο και πέρα απʼ αυτήν.
H "Οικονομική της τεχνολογίας" δεν θεωρεί απλώς ότι η τεχνολογική αλλαγή είναι αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικό-οικονομικού συστήματος αλλά θεωρεί ότι αποτελεί το επίκεντρό του, και ότι η σχέση μεταξύ της τεχνολογικής αλλαγής και του υπόλοιπου κοινωνικο - οικονομικού συστήματος είναι αμφίδρομη. Επομένως, πέρα από την επεξήγηση της διαδικασίας σύλληψης, δημιουργίας, χρήσης και διάχυσης καινοτομίας, ένας εξ ίσου σοβαρός στόχος αυτού του πρώτου τόμου της Οικονομικής της Τεχνολογίας είναι η συμβολή στη κατανόηση της ενδογεννοποίησης της τεχνολογικής αλλαγής στο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται στο θεωρητικό και στο πραγματικό επίπεδο (εθνικό, κλαδικό, ή στο επίπεδο των επιχειρήσεων). Ενώ η αντίστοιχη θεώρηση ως προς την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης της τεχνολογικής αλλαγής εκ μέρους κρατών και επιχειρήσεων παραμένει μελλοντικός στόχος.

25χ18 εκ., 403 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-402-281-4
ISBN13 Set: 978-960-402-281-6
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 600 (Εφαρμοσμένες επιστήμες), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-402-282-3
ISBN (10ψήφιο): 960-402-282-2
Βάρος: 0.998 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νίκος Βερναρδάκης γεννήθηκε κι έζησε στην Αίγυπτο μέχρι την απόκτηση του Γαλλικού Baccalaureat. Σπούδασε στο Cornell University, στις ΗΠΑ, όπου έλαβε ΒΑ cum Laude, MA και διδακτορικό δίπλωμα PhD στις Οικονομικές Επιστήμες. Υπήρξε Οικονομικός Σύμβουλος στα επιτελικά γραφεία της Mobil Oil και της G.R. Grace στη Νέα Υόρκη. Διετέλεσε στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF), Washington, D.C. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε με τη μεταπολίτευση και διετέλεσε στέλεχος της Τραπέζης Ελλάδος (Διεύθυνση Μελετών), και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου υπηρετεί διδάσκει Οικονομική της Τεχνολογίας, Στρατηγική Διαχείριση της Τεχνολογίας, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και Μακροοικονομική Θεωρία. Κάτοχος της έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υπήρξε Αντικειμενικός Κριτής εκ μέρους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τις Ελληνικές προτάσεις του "πακέτου Delors", και μέλος πολλών επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε συνολικά επί εννέα χρόνια Πρόεδρος Τμήματος, πρώτα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και αργότερα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Ανάπτυξης, Μεταφοράς και Διαχείρισης Γνώσης. Έχει συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, από τα οποία τα δεκαεπτά είναι Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά. Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος για το Πανεπιστήμιο Πατρών του πρώτου προγράμματος Επιχειρηματικότητας και συνεχίζει να είναι και του δεύτερου. Μεταξύ των δημοσιεύσεων του συγγραφέα συγκαταλέγονται το "Econometric Models for Developing Economies, the Case for Greece" (1979), που εκδόθηκε από την Praeger Publishers (US) και από την Saxon House (UK) και "Το Τρένο της Ανάπτυξης και η Ελλάδα του Πέμπτου Kondratiev" (1988), εκδόσεις Παπαζήση, που μεταφράστηκε στην Αγγλική από τις υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.