Ιερή παγίδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιερή παγίδα

Το απόκρυφο χρονικό της Κωνσταντινούπολης: Μυθιστόρημα

Λεία Βιτάλη

Η Ιερή Παγίδα είναι η κρυμμένη, από την επίσημη ιστορία, ζωή ενός δεκατετράχρονου πανέμορφου βυζαντινού πρίγκιπα, γιου του πρωθυπουργού Λουκά Νοταρά, που, νομίζοντας ότι πολεμά το κακό, πέφτει ο ίδιος θύμα των σκοτεινών δυνάμεων του Βυζαντίου και του ερωτικού πόθου του Σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή.
Μια μυθιστορηματική εκδοχή της ιστορικής άλωσης της Πόλης με τα επακόλουθά της, ιδωμένη από τα έκπληκτα μάτια ενός μικρού κοριτσιού που, εξιστορώντας την πλάνη και το τέλος του χαρισματικού αδερφού της, ουσιαστικά μιλάει για την πλάνη ενός ολόκληρου κόσμου και για το τέλος μιας χιλιόχρονης αυτοκρατορίας, μέχρι το κατώφλι μιας νέας αρχής.
Ένα μεσαιωνικό χρονικό σε τρεις πόλεις: Κωνσταντινούπολη, Αδριανούπολη (Εντίρνε), Βενετία, όπου μπλέκονται επικίνδυνα τα παιχνίδια εξουσίας με τον ερωτικό πόθο, το Ισλάμ με το Χριστιανισμό, οι Έλληνες με τους ειδωλολάτρες και η Δύση με την Ανατολή.

Λεία Βιτάλη

Λεία Βιτάλη (Συγγραφέας)

Η Λεία Βιτάλη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα ("Άννα Χ.", "Η κοιλιά της μεταφράστριας", "Η τρομοκρατία της μνήμης," "Το παραμύθι του μεγάλου φόβου"), δύο συλλογές διηγημάτων ("Η μυρωδιά του μαύρου", "Σκοτεινές μητέρες") και έχει γράψει οκτώ θεατρικά έργα ("Ευάννα", "Τζιν Φιζζ", "Ροστμπίφ", "Θηρία στην αποθήκη", "Το γεύμα", "Το μεγάλο παιχνίδι", "Αγάπα με!", "Μαμά μου"). Έργα της έχουν ανέβει στην Αθήνα, στην Κύπρο και στο Λονδίνο. Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Σπούδασε Νομικά, Ψυχολογία και Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και κειμενογράφος. Έχει τιμηθεί με το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Rizzoli για τη δουλειά της ως κειμενογράφου, με το Μέγα Βραβείο Μυθιστορήματος Τρανούλη για το ιστορικό μυθιστόρημά της "Το παραμύθι του μεγάλου φόβου" και δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για τα έργα της "Ροστμπίφ" και "Το γεύμα".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
417
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.539 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση