Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λιμνών περιήγηση
(Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην Ελλάδα)
Συγγραφέας:   Γιώργος Φατούρος


Offer
Πρόκειται για φωτογραφική καταγραφή του συνόλου των λιμνών και λιμνοθαλασσών της Ελλάδας, καθώς και ελών και τεχνητών λιμνών. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται με κείμενα μέσα από τα οποία δίνεται η γεωγραφική θέση της λίμνης, τα αβιοτικά της χαρακτηριστικά όπως η έκταση, το βάθος της λίμνης, η έκταση της λεκάνης απορροής, η τροφοδοσία της, καθώς και ο σχηματισμός της. Γίνεται αναφορά στη χλωρίδα και την πανίδα των λιμνών, όπου παρέχονται πληροφορίες κυρίως για τα ενδημικά και ιθαγενή είδη, σπάνια και προστατευόμενα. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε αυτές που προστατεύονται από την σύμβαση Ραμψάρ, περιλαμβάνονται στο «Δίκτυο Φύση 2000» και έχουν χαρακτηριστεί "Σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας". Στα κείμενα περιλαμβάνονται μυθολογικά και ιστορικά γεγονότα, που είναι συνδεδεμένα με τη λίμνη και την ευρύτερη περιοχή της. Περιλαμβάνονται επίσης, περιγραφές και εντυπώσεις από ξένους και Έλληνες περιηγητές. Το βιβλίο καλύπτει ένα πραγματικό κενό.

29χ25 εκ., 353 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Φωτογραφικά Λευκώματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 779.495 (Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα), 551.48 (Λιμνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Φατούρος (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-16-1708-4
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1708-6
Βάρος: 2.21 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
27.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Φατούρος γεννήθηκε στη Στεμνίτσα Αρκαδίας και σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Από το 1968 έως το 2002 υπηρέτησε στο Υπουργείο Γεωργίας και ασχολήθηκε κυρίως με τον προγραμματισμό, τη μελέτη και την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και έχει πάρει μέρος σε συνέδρια με θέματα τις αρδεύσεις, την προστασία, τη διαχείριση και τις εξελίξεις στην τεχνολογία των υδατικών πόρων. Έχει ασχοληθεί με την εκπόνηση αναγνωριστικών εκθέσεων για την εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών έργων και έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για την εκπόνηση μελετών οικονομικής σκοπιμότητας και μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αρδευτικών έργων. Υπήρξε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου-Συνάντησης Εργασίας με θέμα "Γεωργία και Περιβάλλον. Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Αειφορική Διαχείριση και Ανάπτυξη των Γεωργικών Πόρων", που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης "Γαία". Εργάζεται ως σύμβουλος γεωπόνος στην εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγγειοβελτιωτικών έργων. Για χόμπι έχει τη φωτογραφία, και έχει πάρει δύο φορές το πρώτο βραβείο σε αντίστοιχες εκθέσεις στην Καλαμάτα. Υπήρξε μέλος της Λέσχης "Φωτογραφικός Κύκλος" στην Αθήνα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.